Előadói-szekcióvezetői felhívás az MLBKT 27. kongresszusára

Előadói-szekcióvezetői felhívás az MLBKT 27. kongresszusára

Digitális LÁNCreakciók

27. MLBKT kongresszus – Az év Supply Chain eseménye

2019. november 13-15., Siófok

Az MLBKT 27. éves kongresszusa a szakma legnagyobb találkozóhelye. Az elmúlt években a rendezvény 3 napján mintegy 500, ellátási láncban dolgozó szakember, vezető és 100 egyetemi hallgató fordult meg.

 


A tavalyi rendezvény programját megtekintheti ezen az oldalon.

Szeretné megosztani tapasztalatait kollégákkal? Van egy jó megoldása? Ha szeretne előadással vagy bármilyen más innovatív programmal csatlakozni az MLBKT 27. éves kongresszusához, akkor legkésőbb

május 31-ig várjuk jelentkezését!

Előadói – közreműködői jelentkezés ITT!

Beharangozó

Mikor láncreakcióról beszélünk történések, események gyors egymásutániságára és egy viharosan gyorsuló változási folyamatra gondolunk. A digitális technológia fejlettségének „kritikus tömege” által beindított robbanásszerű fejlődés az ellátásilánc-menedzsment szektorban is egy sajátos láncreakció képét festheti fel a szakemberek számára.

A „láncreakció” szó ugyanakkor eszünkbe juttathatja a „láncok reakcióját” is, vagyis azokat a jövőbe tekintő válaszokat, amelyeket az ellátási lánc különböző területeivel foglalkozó szakmai közösségünk ad a rohamtempóban változó társadalmi, gazdasági, technológiai és természeti környezetünk által támasztott kihívásokra.

De hol jár és hová tart most ez a láncreakció? Ki, hol tart a változásokra való reagálásban? Kinek, milyen gyakorlati megoldásai vannak a külső környezet kihívásaira? Hogyan tudunk felkészülni a jövőben várható állapotokra? A válaszokban kellő helyet kapnak-e az emberi erőforrással való hatékony és felelős gazdálkodás megfontolásai, továbbá a drámai módon változó fogyasztói attitűdökre való adekvát reagálások?

Az előzőekben feltett kérdéseket szeretnénk különböző aspektusokból megvitatni az MLBKT 27. Kongresszusán. Hagyományainkhoz híven az ellátási lánc valamennyi részterületére (beszerzés-készletgazdálkodás-termelés-raktározás-disztribúció-szállítás) szeretnénk kitekinteni.

Nagyon fontosnak tartjuk a már működő megoldások és jövőre vonatkozó elképzelések bemutatását egyaránt. Azt szeretnénk elérni, hogy az ellátásilánc-menedzsment szektor különféle szereplői közötti tudásátadásból is jöjjön ki egy komoly szakmai energiákat felszabadító szellemi láncreakció.

Főbb témakörök, melyeket mindenképp érinteni szeretnénk:

  • Az ellátási láncokat érintő nemzetközi gazdasági és társadalmi trendek
  • A logisztikai és beszerzési szakma jövőképe és jövőképessége
  • Az adattömegek menedzselésében rejlő további lehetőségek és kihívások (adatgyűjtéstől az adatvédelemig)
  • Kereslettervezés és készletgazdálkodás a felgyorsult világban
  • Újfajta megoldások ciklusidők csökkentésére, termékminőség javítására és hatékonyság növelésére
  • Új trendek és technológiai megoldások az intralogisztika és a szállítás területén
  • Új informatikai megoldások (pl. blokklánc, mesterséges intelligencia) alkalmazása a logisztikában
  • Az elektronikus kereskedelem és a city logisztika fejlődési irányai
  • A humán erőforrásokkal való gazdálkodás és a humán fejlesztés kérdései a digitális forradalom korában
  • Környezetvédelem – fenntarthatóság – körforgásos gazdaság

Várjuk előadásjavaslatát, szekcióötletét, kerekasztal-beszélgetés javaslatát ITT!

A három napos rendezvényen előadások, panelbeszélgetések, szimulációs játékok, új módszertanok segítségével dolgozzuk fel a témaköröket, miközben időt és lehetőséget teremtünk a kapcsolatépítésre és –ápolásra is.

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Adjon visszajelzést!