A L’Oreal új logisztikai központja abszolút karbonsemleges

A L’Oreal új logisztikai központja abszolút karbonsemleges

A tető természetvédelmi terület

 

A németországi Muggensturm területén a L’Oreal számára fejlesztett disztribúciós központ teljes mértékben karbonsemlegesen üzemel. Ez a raktárépületek új generációja.

Az új fejlesztés a L’Oreal eddigi legnagyobb disztribúciós központja a világon, hiszen több mint százezer négyzetméteres épületről beszélünk, amelynek innovatív kialakítása állandó CO2-semleges működést tesz lehetővé.

Az ingatlan üzemelése teljes mértékben a fenntartható energiára épül, így a zöldterületek öntözése, a csarnokok takarítása és a WC-k leöblítése esővízzel történik; a jól szigetelt raktárban energiatakarékos LED-rendszer biztosítja a megvilágítást.

Emellett a tetőn található napelemek csúcsteljesítménye 2,0 MW, sőt, a biodiverzitás jegyében az épület tetején 30 ezer m2-nyi természetvédelmi terület került kialakításra a régióban őshonos pacsirták számára.

A L’Oreal már több mint egy évtizede működik együtt a Prologis-szal az ingatlanpiacon, ennek újabb gyümölcse ez a logisztikai központ, emellett a vállalat jelen van Dél- és Kelet-Európában Vemarsban és Prágában. A 18 hektár területű új disztribúciós ingatlan a L’Oreal németországi, ausztriai és svájci piacait szolgálja ki.

A tervezéstől az üzemeltetésig a fenntarthatóság volt a legfontosabb szempont az épület fejlesztése során. A központ funkcionalitása a jelen és a jövő logisztikai sztenderdjeinek megfelelően teljes mértékben egyedi kialakítású.

realista.hu

Adjon visszajelzést!