Eurovignette

Eurovignette

2019. július 1-jétől új díjszabás lép életbe

 

2019. július 1-jei hatállyal új díjszabás vonatkozik az Eurovignette matricákra, az Eurovignette rendszerébe tartozó tagországok közelmúltban tett bejelentése értelmében.
A rendszer 20 éves fennállása után a díjszabási rendszer differenciáltabbá válik a környezetvédelmi szempontok jobb érvényesítése érdekében: minél tisztább üzemű egy teherautó, annál kevésbé emelkedik a vonatkozó tarifa.
A díjszabás módosítására két fázisban kerül sor. Az első díjemelési fázis, amely az Euro 0–Euro 4 környezetvédelmi kategóriába sorolt nehéz-tehergépjárművekre érvényes, 2019. július 1-jén lép hatályba, ekkor az Euro 5-ös és 6-os kategória árai változatlanok maradnak.
2020. január 1-jétől azonban érvénybe lép a mérsékeltebb áremelkedést jelentő második fázis, amely csak az Euro 5-ös besorolásra vonatkozik. Az egynapos matrica új ára 12 € lesz. Az új tarifák 2019. május 27-én lépnek hatályba. Ettől kezdve rendelhetők a 2019. július 1. napjától érvényes matricák.

Az Eurovignette kényelmesen megvásárolható a www.eurovignettes.eu oldalon keresztül, ahol az Eurovignette díjszabás teljes áttekintését is megtalálja.

Adjon visszajelzést!