DACHSER

DACHSER

Fenntartható növekedésre törekszik

 

A logisztikai szolgáltató 5,5 %-os növekedést jelentett be. Az európai export üzletág továbbra is a növekedés motorja, de a vállalat új rekordot döntött a szállítmányozásban, illetve a szállított tömeg növelésében és a munkaerő gyarapításában is.

A globális logisztikai szolgáltató növekedéséhez hozzájárultak a kedvező gazdasági feltételek. Bizonyos kihívások azonban egyre szembetűnőbbek: többek között a hivatásos járművezetők és a logisztikai szakemberek hiánya; az esetleges kapacitásbeli hiányosságok, amelyek a szezonális csúcsidőszakok és a teherszállítási kapacitás hiányának az eredményei; a növekvő bizonytalanság a dízelmotorokra vonatkozó vezetési tilalommal kapcsolatban, valamint a Brexit, és az ebből fakadó nemzetközi kereskedelmi kapcsolatok jövője. „2018-ra nyilvánvalóvá vált, hogy a logisztikának a szűkös erőforrások kezelésére kell összpontosítania” – magyarázza Bernhard Simon, a DACHSER vezérigazgatója. „E háttér ellenére fontosnak tartjuk, hogy a növekedést határozott céllal kezeljük, hogy azzal fenntartsuk az egészséges egyensúlyt a minőség, a folyamatok és a költségek között. Csak a fenntartható növekedés segítheti munkatársainkat és ügyfeleinket” – nyilatkozta Simon.

 

Hálózati- és munkaerőbefektetések

A DACHSER növekedése érdekében szűkös erőforrások idején kritikus fontosággal bír a személyügyi kérdésekbe, teljesítménybe és a fejlesztésekbe történő befektetés. A DACHSER nagy hangsúlyt fektet a képzésre is, amely igen sikeresnek bizonyult, különösen a sofőrök képzése terén. Jelenleg 207 fő részesül oktatásban a Dachser Service & Ausbuildings GmbH.-ban azért, hogy profi sofőrökké válhassanak. Következő lépésként a tranzitterminálokban és raktárakban dolgozó munkatársak továbbképzésére helyezik a hangsúlyt.

Adjon visszajelzést!