Családi értékekkel a nemzetközivé válás útján

Családi értékekkel a nemzetközivé válás útján

Nyitottan a változásokra

 

Magánéletét is már-már logisztikusként igyekszik megszervezni Szécsi Gabriella, a BI-KA Kft. ügyvezető igazgatója, aki közel két évtizede dolgozik a keleti régió egyik meghatározó logisztikai vállalatánál, amelyet kilenc éve irányít is.

 

Hogyan tekint vissza az első munkahelyén eltöltött évekre?

A győri Széchenyi István Egyetem elvégzését követően, a közgazdász diplomámmal nemzetközi szállítmányozóként vállaltam munkát a győri Intertranscoop Kft-nél. Első munkahely lévén, a tapasztalatszerzést és a szakma világába való bekapcsolódást jelenti számomra az ott eltöltött időszak.

Győrből hogyan került Szolnokra? Miért tűnt érdekesnek a BI-KA, a feladat?

Egy Szolnok melletti városban születtem, így szinte hazamentem. Adódott egy kiváló lehetőség, amely révén megismerhettem az akkor még BI-KA Bt.-ként működő vállalatot és bekapcsolódhattam a cég egyre növekvő életébe, amely (az Intertranscoop-hoz hasonlóan) 100 százalékban magyar tulajdonú, családi vállalat. Kihívást jelentett számomra, hogy egy más stratégiával rendelkező, más régióban működő, fejlődni akaró vállalatnál tudjam kamatoztatni az ismereteimet. A munkám révén operatív és stratégiai döntésekbe egyaránt be tudtam kapcsolódni a cég életében.

 

Milyen feladatköröket töltött be a cégen belül?

2002-ben nemzetközi szállítmányozóként kezdtem meg a munkám a BI-KA Logisztika Kft.-nél, 2004-ben szállítmányozási osztályvezetőnek neveztek ki. Ekkor a Nyugat-Európát érintő fuvarokat szervező csoport kialakítása és hatékony működtetése, szállítmányozói kapcsolatok feltérképezése és kiépítése volt a legfőbb feladatom. 2005-től operatív igazgatóként segítettem az alapító-tulajdonos munkáját, 2013-tól pedig ügyvezetőként irányítom a vállalatot.

 

Milyen átalakulásokon ment át eközben a vállalat, és mi volt ebben az ön szerepe?

A tudatos stratégiai tervezésnek és a változó körülményekhez rugalmasan igazodó szervezetfejlesztésnek köszönhetően az elmúlt 10 évben az árbevétele majdnem négyszeresére, 7,5 milliárd forintra, létszáma pedig hatszorosára, közel 200 főre növekedett, amely azt gondolom, szép eredménynek tekinthető egy saját erőből építkező magyarországi középvállalat részéről.

 

A teljes cikk megjelent az MLBKT által kiadott Logisztikai Híradó februári számában. A cikk és a teljes kiadvány csak tagjainknak és megrendelőinknek elérhető.

Érdekli az MLBKT tagság? MLBKT Tagság

Szeretne előfizetni a Logisztikai Híradóra? Előfizetés

Ha csak ez a lapszám érdekli, 1000Ft+Áfa/lap áron megvásárolhatja az elektronikus verziót (Pdf). Kérjük a megrendeléskor a megjegyzés rovatban tüntesse fel a lapszámot.  Megrendelés

Ha további kérdése lenne, kérjük írjon a logisztika@logisztika.hu címre.

Adjon visszajelzést!