A világ legnagyobb multimodális logisztikai központja

A világ legnagyobb multimodális logisztikai központja

Beszámoló a Transport Logistic kiállításról

 

2019. június 4-7. között került megrendezésre a legnagyobb logisztikai vásár Münchenben. Az idei kiállítás legfőbb témái: az USA és Kína közötti kereskedelmi háború, a járművezetők hiánya és a mesterséges intelligencia volt.

A Transport Logistic kiállítás intermodális logisztikai csomópontként szolgál. 2 374 kiállító és mintegy 64 000 látogató vett részt a vásáron. „A Kínából érkezett kiállítók és látogatók esetében erős növekedést tapasztaltunk.” – mondta Mr. Rummel. „A kínai vállalatok egyre inkább keresik az együttműködést az európai partnerekkel a Selyemút kezdeményezés részeként.” A sofőrhiány is az egyik domináns téma volt. A vonzóbb munkakörülmények mellett a mesterséges intelligencia hosszú távon is segíthet; ezáltal a logisztikai láncok átláthatóbbá és hatékonyabbá válhatnak.

Logisztika a vezetőülésben?

Az iparág előtt álló nagy kihívásokat kerekasztal-beszélgetés során vitatták meg. „Hatékonyabbá, környezetbarátabbá és megfizethetőbbé kell tennünk a növekvő forgalomáramlást” – mondta Andreas Scheuer szövetségi közlekedési miniszter.

A globális gazdaságra való hivatkozással, Dr. Frank Appel, a DHL vezetője visszafogott optimizmust fejezett ki: „Noha az USA és Kína kormányai közötti jelenlegi kapcsolatok nem mondhatóak kedvezőnek, de az áruk a vámvita ellenére célba érkeznek.”

Adjon visszajelzést!