Modern Vállalkozások Programja

Modern Vállalkozások Programja

Digitálisan a logisztika is könnyebb

 

A számítógéppel támogatott megoldások beemelése a napi üzleti működésben már a legkisebb vállalkozások számára sem opció, hanem a fennmaradás záloga. Egy EU-s forrásokkal támogatott állami programnak köszönhetően most ingyen segítséget kaphatnak digitalizációs fejlesztéseikhez a kis- és középvállalatok.

Miközben az informatikával akár csak érintőlegesen foglalkozók úgy érezhetik, hogy már a csapból is a digitalizáció témája folyik, a téma még messze nem hatotta át kellő mértékben a hazai kis- és középvállalkozásokat. A magyar kkv-k többsége az EU-s átlagnál jóval alacsonyabb mértékben használja ki a modern infokommunikációs megoldások kínálta lehetőségeket – ami viszont meg is látszik eredményességükben, versenyképességükben és a GDP-hez való hozzájárulásukban.

Éppen a kkv-k potenciális nemzetgazdasági súlya miatt is életbevágóan fontos, hogy ezen vállalkozások digitális érettségét minden lehetséges eszközzel fokozzák. Az állami szerepvállalás egyik kiemelkedő eleme a Modern Vállalkozások Programja (MVP), a hivatalosan GINOP-3.2.1-15 névre hallgató uniós program.

Az amúgy gazdaságélénkítésre kitalált GINOP-programok között is különleges helyet foglal el az MVP, mondja Czimbalmos Levente, a program szakmai vezetője. Egyrészt, a jelenlegi EU-s költségvetési időszak egyik első GINOP-projektje volt (2015-ben indult), és ez volt a legelső kiemelt program is. További különlegessége, hogy előreláthatóan a költségvetési időszak legvégéig működik majd. Az egyszer már meghosszabbított program harmadik szakasza idén augusztus 1-jén indul, 2021. május 31-i kifutással. Az első két szakaszra összesen 4,6 milliárd forintot fordítottak, a most következő harmadik szakasz 1,4 milliárd forintos keretösszegből gazdálkodhat.

 

Az cikk további részét az alábbiak szerint érheti el.

 

A teljes cikk megjelent az MLBKT által kiadott Logisztikai Híradó áprilisi számában. A cikk és a teljes kiadvány csak tagjainknak és megrendelőinknek elérhető.

Érdekli az MLBKT tagság? MLBKT Tagság

Szeretne előfizetni a Logisztikai Híradóra? Előfizetés

Ha csak ez a lapszám érdekli, 1000Ft+Áfa/lap áron megvásárolhatja az elektronikus verziót (Pdf). Kérjük a megrendeléskor a megjegyzés rovatban tüntesse fel a lapszámot.  Megrendelés

Ha további kérdése lenne, kérjük írjon a logisztika@logisztika.hu címre.

 

Adjon visszajelzést!