Országos Kikötőfejlesztési Főterv

Országos Kikötőfejlesztési Főterv

Stratégia tervezet

 

A Duna magyarországi szakaszára készülő kikötőfejlesztési főterv stratégiája kijelöli a Duna menti kikötői infrastruktúra és kikötői szolgáltatások, valamint az egész ágazat fejlesztésének irányait 2030-ig. A stratégia az érintett szereplők véleményével és a nemzetközi környezettel összhangban fogalmazza meg a fejlesztési irányokat.

Jelen dokumentum az Országos Kikötőfejlesztési Főterv stratégiájának tervezete, amely a Főterv kidolgozásának köztes anyaga. A tervezet társadalmi egyeztetési célokra készült. A tervezet jelenlegi tartalma nem az INEA, a Magyar Kormány vagy a MAHART Magyar Hajózási Zrt. hivatalos álláspontját tükrözi.

A stratégia tervezete a Főterv honlapjáról, a huport.eu oldalról érhető el:

http://www.huport.eu/wp-content/uploads/2019/06/Strat%C3%A9gia_Egyeztetesi_valtozat.pdf

A dokumentum kapcsán augusztus 15-ig a kikotoifoterv@exante.hu e-mail címen várják a véleményeket, észrevételeket.

Továbbá az Országos Kikötőfejlesztési Főterv projekt keretében a Vállalkozó feladata többek között az európai közösségi és hazai intézményi, jogszabályi háttér bemutatása, ezek alkalmazásának értékelése.

Augusztus 15-ig várják azokat a jogszabályokat, ahol szükséges a szabályozás felülvizsgálata. A túlszabályozottság mellett alulszabályozottságra is várják a javaslatokat.

A javaslatok elküldése az alábbi linken lehetséges: https://adatok.limequery.com/364843?lang=hu

A projektről további információk olvashatóak a projekt honlapján: www.huport.eu

Adjon visszajelzést!