A Formlabs Kft. Budapesten hozza létre fejlesztőközpontját

A Formlabs Kft. Budapesten hozza létre fejlesztőközpontját

 

A 3D nyomtatókat gyártó, bostoni központú Formlabs Kft. 2 milliárd forintos beruházással Budapesten hozza létre az Egyesült Államokon kívüli első fejlesztőközpontját.

Tajti Ferenc, a Formlabs Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a magyarországi leányvállalat 2018-ban alakult, de működésüket Magyarországon 2015-ben kezdték. A Formlabs alkalmazásait, illetve az általa gyártott eszközöket használja a Boeing, a Tesla, az Apple, a Sony és a Gilette is.   A Formlabs növekedésében nagy szerepe volt a magyarországi gyártásnak. Hangsúlyozta: az a tapasztalatuk, hogy a magyarországi fejlesztők műszaki felkészültsége és az oktatás színvonala világpiaci szinten versenyképes.

A vállalat együttműködik a BME informatikai és irányítástechnika tanszékével. Szeretnének olyan környezetet biztosítani, hogy aki kutatóként, fejlesztőként vagy akár felhasználóként érdekelt a 3D kutatásban, szeretne bekapcsolódni ennek az iparágnak a munkájába, legyen rá lehetősége. A budapesti irodában olyan szoftveres megoldásokon dolgoznak, amelyek révén a felhasználók könnyebben használhatják a nyomtatókat.

(jarmuipar)

Adjon visszajelzést!