EPAL

EPAL

A raklapokat a jövőben tintasugaras nyomtatással is lehet jelölni

 

Az EPAL vezetősége úgy határozott, hogy engedélyezi az EPAL raklapok tintasugaras nyomtatással történő jelölését – a márkanév szerinti jelölés továbbra is kötelező.

2019. augusztus 1-jétől a szélső és a középső tuskók megjelölésére engedélyezett a tintasugaras nyomtatás, ami bekerült az EPAL technikai szabályzatába is. Mostanáig a szélső tuskókon (EPAL oválisban jelölés) és a középső tuskókon (IPPC / ISPM 15 és EPAL engedélyszám) a jelöléseket kizárólag besütni lehetett.

Jens Lübbersmeyer, az EPAL műszaki részlegének vezetője szerint: „A fa és a forgácstömbök tintasugaras nyomtatási technológiája az utóbbi években folyamatosan fejlődött. A tintasugaras nyomtatás minősége most már megfelel az EPAL raklap tuskók nyomtatására vonatkozó követelményeinek.”

Az új EPAL CP raklapok bevezetésével elengedhetetlenné vált, hogy a jelölés kisebb és különböző méretű tuskókra is felvihető legyen. Az újonnan jóváhagyott tintasugaras nyomtatás biztosítja, hogy a jelölés minősége megfeleljen a követelményeknek. A tintasugaras jelölés alkalmazható az EPAL Lab-ban kifejlesztett intelligens raklapok jelölésére is.

„A tintasugaras nyomtatás jóváhagyása fontos elem, amely hozzájárul a Fraunhofer IML kutatási projektjéhez, amelyet az elmúlt évben kezdtünk el.” – mondja Christian Kühnhold, az EPAL ügyvezetője. “A jövőben a tintasugaras nyomtatás új lehetőségeket nyithat meg a jelölésben, ami hozzájárulhat a felhasználói igényeinek magasabb szintű kielégítéséhez is.”

Jelenleg a tintasugaras nyomtatási eljárás csak az EPAL raklapok gyártása során használható. A tintasugaras nyomtatás egyedi jóváhagyási eljárása 2019 augusztusában kezdődik. Mind a tintasugaras nyomtatás jóváhagyása, mind a raklapok és a jelölések minőségének folyamatos ellenőrzése része az EPAL minőségbiztosítási rendszerének: minden engedéllyel rendelkező cég – világszerte összesen több mint 1500 – havonta legalább egyszer ellenőrzésre kerül.

Adjon visszajelzést!