Magyar Vámügyi Szövetség

Magyar Vámügyi Szövetség

2019 évi. Őszi Egri Konferencia

 

A Magyar Vámügyi Szövetség idén 2019. október 18-19. között rendezi meg hagyományos őszi Egri Konferenciáját.

Ez a rendezvény a vámszakma egyik kiemelt információs forrása, ahol első kézből – az EU Bizottságának Adó-és Vámügyi Főigazgatóságáról, a PM, az ITM és NAV vezetők előadásaiból – kapnak tájékoztatást a vám, az adózás és a környezetgazdálkodás legaktuálisabb témáiról, az új szakmai koncepciókról és a 2020. évi jogalkotási elképzelésekről.

A konferencia első napján a PM nyitóelőadása az adópolitikai elképzelésekről nyújt áttekintést. Kuriózumként várjuk a NAV bűnügyi ágának adórendszert támogató szerepét bemutató főigazgatói előadást, illetve az adózási-, vám- és rendészeti szakterületek legaktuálisabb stratégiai témáira fókuszáló vezetői előadásokat. Kiemelt szakmai témaként az e-kereskedelem kihívásait és az ezekre uniós és tagállami szinten tervezett megoldásokat elemezzük. Kihagyhatatlan és különösen aktuális téma a BREXIT, amelynek végkifejletére várunk, illetve az INCOTERMS 2020 újdonságainak bemutatása. Az esti gazdaságpolitikai kitekintésre újra Dr. Matura Tamás egyetemi tanár érkezik, aki az USA-Kína-EU kereskedelmi háború hatásairól és a kínai gazdaságpolitika új irányairól ad áttekintést.

A második napon előadásokban tekintjük át a vám-és adójogi jogalkotás, a vám- és jövedéki informatikai fejlesztések és a vámszakterület aktualitásait és immár hagyományosan Brüsszelből bejelentkezik dr. Tomcsányi Írisz vámattasé asszony. A Jövedéki-, Vám- és Termékdíj Műhelyeken tartott előadások és konzultációk pedig előzetesen gyűjtött kérdések mentén segítik a jogalkalmazási nehézségek megoldását.

A konferencia második napját a vámügynökök és vámtanácsadók vonatkozásában 8 kreditpontra minősítették, amelyről utólag a résztvevőknek igazolást adunk ki.

A konferenciával kapcsolatban további információ  és jelentkezési anyagok elérhetők a Magyar Vámügyi Szövetség weboldalán, az alábbi linken: https://mvsz.eu/index.php/item/1314-meghivo-a-2019-evi-oszi-konferenciankra

Adjon visszajelzést!