Megalakult a Szoftveres Megoldások Tagozat

Megalakult a Szoftveres Megoldások Tagozat

Tagozatunk, mely 2019 szeptemberében alakult, az MLBKT tagjainak logisztikai folyamataikban felmerülő problémáira nyújt szoftveres megoldásokat.

Több éves piaci ismerettel és szakértői tapasztalattal rendelkező cégeket és oktatási intézményeket tömörítő szakmai csoport vagyunk. Tagozatunkban megjelenik a felsőoktatási tudásbázis, a startup, a KKV és a multinacionális cégek szakmai tudása, mely teljes ismeretet nyújt cég mérettől és működési modelltől függetlenül.

A Szoftveres Megoldások Tagozat célkitűzése az MLBKT-t tömörítő tagokkal:

  • közös gondolkodás és eszmecsere felvetett, aktuális szakmai problémákról
  • az adott szakmai terület egészét érintő problémák, fenyegetések, lehetőségek, fejlődési irányok megvitatása
  • közös munkálkodás az adott ágazat/szakmai terület fejlődéséért, illetve az ágazatot/szakmai területet fenyegető veszélyek elhárításáért
  • programok szervezése tapasztalatcsere, tudásátadás céljából
  • benchmarkok, jó gyakorlatok, best practice-k megismerése az adott szakmai területen szemléletformálás, érzékenyítés, edukáció a tagság irányába
  • fórum teremtése egy adott szakterület kínálati és megrendelői oldala számára a szakterület problémáinak megvitatására, egymás tevékenységének, kihívásainak és szakmai elvárásainak megismerésére

 

A legfőbb célunk tehát, hogy a logisztikai iparágban felmerülő aktuális problémákat nyomon kövessük, megvitassuk, azokra szoftveres megoldási lehetőségeket találjunk.

Fontos számunkra az edukáció, melynek szerves részét képezi a piaci trendek (negatív és pozitív) feltérképezése, tanulmányozása, azok közkinccsé tétele.

Ilyen például a logisztikai szektorban érzékelhető kritikus munkaerőhiány, mely működési területeken lehet költséghatékony, innovatív válaszokat adni informatikai megoldásokkal.

Célunk, hogy a közös eszmecsere során együtt találjunk iparspecifikus elsődlegesen szoftveres megoldásokat és az erre vonatkozó best practice-t megosszuk mindenkivel, azaz az MLBKT szolgáltatást kereső részét közelítsük, összekössük szolgáltatást nyújtó szegmensével.

Frissen megalakult tagozat lévén, szívesen fogadjuk olyan tagok jelentkezését, kiknek komplex logisztikai problémájára, közös gondolkodással, szoftveres megoldásokkal tudunk segíteni, és egyben best practice-ként szolgálhatnának számukra a jövőre nézve.

Személyes kapcsolatfelvételre van lehetőség a 27. MLBKT kongresszuson, ahol a szervezet standjánál képviseljük a tagozatot. Továbbá 2020-ban lesznek nyitott eseményeink, ahol az MLBKT tagok betekintést nyerhetnek tagozat működésébe.

Adjon visszajelzést!