Kiváló szakemberek munkáját ismertük el!

Kiváló szakemberek munkáját ismertük el!

Logisztikai és beszerzési kiválóságokat díjazott a szakma

 

Társaságunk Siófokon adta át Az Év Beszerzési Menedzsere címet, valamint a Logisztikai Kiválóság Díjat 27. éves kongresszusán. Radó András, a Richter Gedeon Gyógyszergyár Nyrt. korábbi vezérigazgató-helyettese, a bankett estéjén vehette át az MLBKT Életmű Díját, a Társaságban kifejtett több évtizedes, értékes szakmai tevékenységéért és a Lőrincz Péter Diplomamunka pályázat folyamatos támogatásáért. 

2019-ben a Logisztikai Kiválóság Díj nyertes vállalata: Lightware Kft.

Pályamű címe: Ellátási stratégiák a Lightware Kft. értékláncában

A Lightware Kft. hazai KKV-ként alapítását követően viszonylag gyorsan növekedésnek indult.  Ez a növekedés nemcsak a vállalat értékesítési volumenét, és árbevételét érintette, de ezzel párhuzamosan dinamikus bővülésnek indult a termékportfólió, és a cég elindult a nemzetköziesedés útján is.

Ez a gyors növekedés ugyanakkor hamar előhozta a működésben rejlő problémákat is. Ennek eredményeként jelentősen megugrott a működést kísérő készletek állománya, amit sajnálatosan nem követett a vevőkiszolgálás színvonalának növekedése. Sőt, annak romlását tapasztalta a vállalat menedzsmentje. Ez a helyzet nem ismeretlen a hazai kkv szektor számára. Leküzdése pedig a reálfolyamatok ellátás lánc szinten történő elemzését és fejlesztését igényli.

A pályamunkában részletesen bemutatott elemzés is ezt a veszélyes negatív spirálhoz vezető helyzetet célozta megváltoztatni az ellátási lánc működését érintő kapcsolódó elemzések, fejlesztések révén.

 

2019-ben az Év Beszerzési Menedzsere Kerényi Gábor

Az MLBKT és tagozata, a Beszerzési Vezetők Klubja 2019-ben Kerényi Gábornak, a Magyar Posta Zrt. Beszerzési igazgatójának ítélte oda az Év Beszerzési Menedzsere díjat.

A díjazott 8 év logisztikai és 9 év beszerzési vezetői tapasztalattal rendelkezik, és számos indirekt beszerzési területen szerzett jártasságot.

Tevékenységét 2002-ben kezdte a Norton International-nél, mint Logisztikai vezető. 2005-től a FŐGÁZ-nál dolgozott, 2013-tól már Beszerzési és Készletgazdálkodási osztályvezetőként. 2018-tól pedig Magyar Posta Zrt. beszerzési igazgatói pozícióját tölti be. A Magyar Postánál a beszerzés a korábbi reaktív szereplőből egy proaktív szereplővé vált. A Gábor által elindított szervezeti változással megszüntetésre kerültek a korábbi csoportok, az új struktúrában 3 osztály látja el – kisebb létszámmal (2018.03.31.: 49 fő 2019.03.31.: 31 fő) és kisebb költségvetéssel gazdálkodva – a beszerzési feladatokat. Ezzel az áramvonalasított szervezettel hatékonyabban kezelik a kiemelt beszerzési témákat. A fentiek mellett, a kiemelt társasági eljárások átlagos átfutási ideje is jelentősen csökkent.

Adjon visszajelzést!