BUD Cargo City

BUD Cargo City

Beindult a nagyüzem Ferihegyen

 

A Budapest Airport tavaly csúcsot döntött, hiszen 16 millió utas fordult meg a magyar légikikötőben, miközben a logisztikai iparág is egyre nagyobb aktivitást mutat. A kapacitások növelése érdekében megépült BUD Cargo City pedig új dimenzióba helyezi a szállítmányozást. A minap megérkezett az első cargo járat, egy Boeing 747 típusú óriásgép, ezzel a létesítmény megkezdte működését.

Az első óriásgép megérkezésével megnyitott a Budapest Airport légiáru kezelő központja, a BUD Cargo City. A világszínvonalú logisztikai központ az elmúlt évek egyik legnagyobb repülőtér-fejlesztési projektje, amely mostantól a légi teheráru szállítás kelet-közép európai kapujaként működik. Az első dedikált cargo járat érkezése egyúttal szimbolikus pillanat is a repülőtér történetében: a létesítmény ezzel megkezdte az üzemelést, megalapozva a Budapest Airport és a magyar gazdaság várható régiós iparági vezető szerepét.

A 16 milliárd forintos beruházással megépült logisztikai központtal a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér légi teheráru kezelő kapacitása évi 150 000 tonnáról 250 000 tonnára nőtt.  A tavaly novemberben felavatott légiáru kezelő központ egy 21 200 négyzetméteres raktárcsarnokból és irodai részből, valamint egy 11 650 négyzetméteres speditőr épületből áll, amelyhez 32 000 négyzetméternyi forgalmi előtér kapcsolódik. Az előtéren egyidejűleg akár két, egyenként 440 tonna maximális felszállósúlyú Boeing 747-8F típusú repülőgépet is ki lehet szolgálni.

A BUD Cargo City nemcsak professzionális környezetet, hanem komoly versenyelőnyt biztosít a légi teheráruszállítási iparág szereplői számára, hiszen a cargo forgalom minden eddiginél hatékonyabb kiszolgálását teszi lehetővé azáltal, hogy egy időben, egy helyen biztosítja a piaci szereplők együttműködését. A BUD Cargo City-nek és a tervezett további beruházásoknak köszönhetően most megnyílt annak a lehetősége, hogy a budapesti repülőtér és Magyarország a közép- és kelet-európai régió egyik legfontosabb logisztikai csomópontjává váljon.

(realista)

Adjon visszajelzést!