“Készletgazdálkodás válsághelyzetben” – workshop

Az MLBKT Beszerzési tagozata 2020. január 29-én tartotta idei első programját.

Kandra Ágnes, a Kandra Consulting Kft. vezetője Készletgazdálkodás válsághelyzetben címmel tartott előadást. A megfelelő raktárkészlet szint meghatározása nem könnyű feladat különösen ha krízis helyzet áll elő, de értékes adatokkal és a folyamatok optimalizálásával mindez lehetséges.

Bizonyos iparágakban a készletcél a forgalomhoz van igazítva, ilyen esetben szegmentálás szükséges akár érték, helyszükséglet alapján. Minél magasabb a felhasználása egy terméknek, annál tervezhetőbb. Ha egy termékre pedig nagyon ritkán van szükség, érdemes elgondolkodni a termék kivezetéséről.

Válsághelyzetben fel kell tenni magunknak a kérdést, hogy mire fókuszáljunk, a meglévő készlet csökkentésére vagy a jövőbeli túlkészlet elkerülésére. Meglévő készlet újradefiniálására Ágnes több példát is hozott az IT szektorból, amivel jelentős költségcsökkentés érhető el. Jövőbeli túlkészletezésnél pedig óriási szerepe van a beszállítók kontrolljának.

A hallgatók különböző iparágakból érkeztek sok kérdéssel, hozzászólással, saját példával aminek köszönhetően az előadás egy interaktív beszélgetéssé alakult.

Adjon visszajelzést!