Megjelentek a piacon az okos raktárak

Megjelentek a piacon az okos raktárak

Más dimenzióban a logisztika

 

A DHL Supply Chain egy másfél évtizedes stratégiai jövőképet mutatott be, amelyből világosan kirajzolódik, hogy a technológia és az innováció hatalmas szerepet fog játszani a logisztikai piacon is. A holland Beringe-ben épült Technológiai Központban bemutatták az okos raktárt.

Oscar de Bok, a DHL Supply Chain vezérigazgatója a cég innovációs bázisán, a holland Beringe-ben épült Technológiai Központban mutatta be az ún. okos raktárt, amelyben automatizált és digitalizált logisztikai megoldásokkal szolgálják ki ügyfeleiket Európában. Itt a vállalat 128 ezer m2-nyi raktárkapacitással rendelkezik, a naponta 200–250 bejövő és kimenő teherautót 100 rámpán szolgálják ki.

A központ globális méretű, vezető technológiai vállalatokat szolgál ki páneurópai disztribúciós csomópontként, illetve a helyi csapat a DHL ügyfelek globális ellátási láncát is összehangolja. A helyszínen számos innovatív és speciális eszközzel dolgoznak, ideértve a feldolgozó és válogató gépeket, a kiterjesztett valóság technológiáját, a robot karokat, a beltéri robotizált szállítást és a legújabb generációs, mobil szkennelő eszközöket.

De Bok beszámolt a vállalat 2025-ös stratégiájáról is. Az új stratégia négy területre fókuszál: a munkavállalók és a toborzás terén a DHL arra összpontosít, hogy miként lehet legyőzni a munkaerőhiányt és új tehetségeket toborozni, miközben felkészítik, továbbképzik a meglévő munkavállalókat a digitalizációs változásokra. Emellett a folyamatok standardizálása és fejlesztése is kiemelkedő fontosságú, melynek célja a jövedelmezőbb növekedés. Az ügyfélélmény, különösen digitális téren, minden eddiginél fontosabbá válik. Ami pedig összeköti ezeket az elemeket, az az innováció és a digitalizáció.

Magyarországon is folyamatos expanzióban vannak

Nico Schuetz, a magyarországi DHL Supply Chain ügyvezető igazgatója kiemelte, hogy elkötelezett és motivált alkalmazottakra van szükségük ahhoz, hogy szolgáltatásaik hatékonyak legyenek, és magas szinten kiszolgálják az ügyfeleik igényeit. A közelmúltban a DHL Közép- és Kelet-európai Supply Chain divíziója átlépte a 10.000 fős alkalmazotti létszámot, ami fontos mérföldkő a vállalat életében. Az innovációk, a digitalizáció és az automatizációk lehetővé teszik az új tehetségek toborzását a logisztikai iparágból.

(realista)

Adjon visszajelzést!