Logisztikai Kiválóság Díj 2019

Logisztikai Kiválóság Díj 2019

Optimalizált készletekkel a jobb vevőkiszolgálásért

 

Minden dinamikusan növekvő kisvállalat eljut arra a pontra, ahol már nem lehet a régi módon tovább működni, és változtatni kellene. Sokan nem tudják megugrani ezt a feladatot, és jön a stagnálás. A Lightware Kft. azonban olyan ügyesen oldotta meg a szervezeti és működési átalakulást a készletgazdálkodásból kiindulva, hogy azzal 2019-ben kiérdemelték a Logisztikai Kiválósági Díjat.

 

Válasszon képzéseink közül, melyek megoldást nyújtanak a dinamikusan növekvő kisvállalatok problémáira.

Folyamatok modellezése és fejlesztéseKészlettervezés

 

A Lightware életében 2015-2016 tájékán jött el az a pillanat, amikor a cég vezetői érezték, nem mehetnek tovább a dolgok a régi mederben. Belső és külső jelei is voltak annak, hogy komoly fejlesztésekre lesz szükség, mondja Gályász Péter, a vállalat készletgazdálkodási vezetője. Ami a belsőt illeti, az akkor 100 fő körüli cég nagyjából továbbra is úgy működött, mint amikor 20-an dolgoztak ott: a folyamatok nem voltak egyértelműen szabályozva, a feladat- és hatáskörök határai nem látszottak egyértelműen. A gyártás minden termék esetében egyféle elven, rendelésre szerelés alapján történt, vagyis az értékesítési előrejelzések alapján beszerezték az alapanyagokat, legyártatták a félkész komponenseket, amelyeket saját raktárukban tároltak. A ténylegesen beérkező rendelés után megtörtént az összeszerelés, a tesztelés, a csomagolás és a kiszállítás.

Mindez sok problémával terhelte a rendszert. A sporadikus, ezért nagyon nehezen előrejelezhető kereslet alapján legyártott komponensek ritkán találkoztak a valós rendelési igényekkel, így egyes cikkekből hiány, másokból felesleg alakult ki, és folyamatosan nőtt a készletérték. A legrosszabb mégis az volt, hogy nem tudták kiszolgálni az azonnali vagy néhány napos vevői igényeket. „Az átlagos rendelési átfutási időnk ebben az időszakban 14-21 nap volt, és még így is magas volt a késve teljesített rendelések aránya”, ismeri el Gályász Péter.

 

A teljes cikk megjelent az MLBKT által kiadott Logisztikai Híradó decemberi számában. A cikk és a teljes kiadvány csak tagjainknak és megrendelőinknek elérhető.

Érdekli az MLBKT tagság? MLBKT Tagság

Szeretne előfizetni a Logisztikai Híradóra? Előfizetés

Ha csak ez a lapszám érdekli, 1000Ft+Áfa/lap áron megvásárolhatja az elektronikus verziót (Pdf). Kérjük a megrendeléskor a megjegyzés rovatban tüntesse fel a lapszámot.  Megrendelés

Ha további kérdése lenne, kérjük írjon a logisztika@logisztika.hu címre.

Adjon visszajelzést!