Több mint 25 éves partnerség

Több mint 25 éves partnerség

Beköltözött a cargo-partner a BUD Cargo City-be

 

Az első épület és a repülőgépek kiszolgálására használt forgalmi előtér januári átadása óta üzemel a BUD Cargo City névre keresztelt légiáru-kezelő komplexum a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A világszínvonalú logisztikai központ – amely a koronavírus járvány okozta jelenlegi nehéz gazdasági helyzetben is teljes kapacitással üzemel – a második épület elkészülésével és az összes bérlő beköltözésével most a teljes működés fázisába lépett. A Budapest Airport hosszú távú partnerét, a cargo-partnert is a bérlők között köszöntheti.

A Budapest Airport a közép-kelet-európai régió számára ideális légiáru infrastruktúra kialakítására irányuló projektjének keretein belül a légi teheráru továbbítását és a szállítás megszervezését végző partnerek márciusban átvehették az általuk kibérelt raktárakat. Ezzel a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren működő BUD Cargo City a teljes működés fázisába lépett. A Forwarder Épület mintegy 11 600 négyzetméter alapterületű raktárterülettel és egy különálló, háromszintes irodaszekcióval növeli a BUD Cargo City kapacitását. A Cargo City komplexum teljes egészében bérbe lett adva, és máris bizonyítja a Budapest Airport Ingatlan és Cargo csapata által kifejlesztett működési koncepció értékét. A létesítmény hetek óta éjjel-nappal üzemel, hogy a régióba egészségügyi szállítmányokat hozó cargo járatokat fogadni tudja.

A BUD Cargo City olyan közösségi teret hozott létre, ahol a különböző piaci szereplők – árukezelő cégek, speditőrök, légitársaságok és hatóságok – egy helyen, ezáltal még hatékonyabban tudnak együttműködni a mindennapi munka során. Ebben a közösségben a Budapest Airport az elsők között köszöntheti hosszú távú partnerét, a cargo-partnert.

A cargo-partner az info-logisztika teljes spektrumát lefedő szolgáltató, amely átfogó, partnercégekre szabott megoldást nyújt mind a légi, a tengeri és a közúti szállítmányozás, mind pedig a raktározási megoldások terén. A vállalat 25 éve működik a budapesti repülőtéren. A cargo-partner a Cargo City-be költözéssel nem kevesebb, mint 1200 négyzetméter alapterületű raktárral és több mint 400 négyzetméternyi irodával bővíti kapacitását.

„A kapacitásaink bővítése hűen tükrözi elkötelezettségünket a közép-kelet-európai piac mellett, illetve a régióban tapasztalható, folyamatosan növekvő igényeket. A Budapest Airportnak az elmúlt évek során – ambiciózus fejlesztési programja révén – légiáru elosztóközpontként is sikerült felhívni magára a figyelmet. Mindezek alapján célunk, hogy széleskörű szolgáltatási portfolióinkkal pozícionáljuk magunkat a folyamatosan növekvő helyi légiáru piacon” – nyilatkozta Becze Attila, a cargo-partner magyarországi és romániai régiójának igazgatója.

„A cargo-partner mindig is az egyik legfontosabb légiáruszállítási partnerünk volt, hiszen már a kezdetektől része a Budapest Airport cargo közösségének” – mondta René Droese, a Budapest Airport fejlesztési igazgatója.

Adjon visszajelzést!