Online számla adatszolgáltatás számlázó program váltása nélkül – Régens VATapp

 

2020. július 1-jétől kötelező adatot szolgáltatni minden, adóalanyok közötti belföldi számlakibocsátás esetében, így az áfát nem tartalmazó számlák kapcsán is kötelesek a számlakibocsátók az adóhatóság felé az online adatszolgáltatásra.

A számlázóprogramok automatizált adatküldéséhez szükséges megoldásról a cégeknek kell gondoskodniuk. Azok, akik az online bejelentési kötelezettségnek nem, vagy késve tesznek eleget, számlánként akár 500 000 forintos bírsággal is sújthatóak!

Amennyiben az Ön számlázó rendszere nem alkalmas a zökkenőmentes online számlázási adatszolgáltatás megvalósítására, most még időben válthat.

Abban az esetben, ha számlázó program váltása nélkül akarja biztosítani a jogszabályi kötelezettségét, a VATapp megoldással egyszerűen és gyorsan megoldható!

VATapp alkalmazás a jogszabályoknak megfelelően, valós időben, humán beavatkozás nélkül feldolgozza a beérkező számla adatokat, majd szűri és továbbítja azokat a NAV Online Számla rendszerébe, ezt követően a NAV visszaigazoló üzeneteit a kapcsolódó számlákhoz rendeli és megjeleníti, biztosítva ezzel a számla státuszok transzparens riportolását.

  • Integrálhatóbármely meglévő számlázó rendszerhez
  • Naprakész, jogszabályoknak megfelelő alkalmazás
  • Automatizált, mert a rendszer magától leválogatja és a megfelelő formátumban továbbítja a NAV felé a számlákat
  • Transzparens, mivel az adattovábbítás mellett a megoldás kimutatásokat és lekérdezési lehetőséget is biztosít webes felületen
  • Testreszabható, amiből fakadóan további funkcionalitással bővíthető, így egyedi igényekhez igazítható
  • Biztonságos számlatovábbítást tesz lehetővé a számlaadatok teljeskörű védelme érdekében
  • Gyorsan használatba vehető

Az adatszolgáltatási kötelezettség a bejövő számlák esetében számlánként és beszállítónként összevontan, egy összesítő jelentéssel teljesítendő, amely jelentős adminisztrációs terheket jelenthet. A VATapp ÁNYK 65M IMPORT moduljával elfelejtheti a kézi nyomtatványkitöltést, egyszerűen, gyorsan és automatikusan küldheti be a belföldi összesítő jelentést (65M).

 

Ajánlatkérés, valamint kérdések esetén forduljon bizalommal a Régens szakértő tanácsadóihoz!

Weboldal:  https://www.regens.com/hu/vatapp/

Email: szamlazo@regens.hu

Tel: +36 1 205 3090

Adjon visszajelzést!