„Minden nap jókedvvel megyek munkába”

„Minden nap jókedvvel megyek munkába”

Karrierje elején jórészt a gyakorlatból tanulta meg a logisztika minden csínját-bínját Sélley Sándor, a Grundfos tatabányai gyáregységének ellátási lánc vezetője, az MLBKT frissen megválasztott elnökségi tagja. Azóta is mindig olyan munkahelyeket keresett, ahol lehetősége volt újat tapasztalni, friss ismeretekkel gazdagodni. A szivattyúkat gyártó dán központú vállalatnál szerencséjére minden nap hoz valami újat.

Nem nagyon találni önről hivatalos életrajzot az interneten. Mennyire korán köteleződött el a logisztika mellett?

Meglehetősen korán és bizonyos értelemben véletlenül. Ajkán érettségiztem és felvettek főiskolára is, de én jelentkeztem sorozásra, hogy minél hamarabb túlessek az akkor még kötelező katonaságon. Leszerelés után még nem kezdtem meg a főiskolát, amikor egy induló orvoselektronikai vállalkozás csoportvezetőt és üzemegység-vezetőt keresett, német nyelvtudással. Nekem felsőfokú nyelvvizsgám volt, így némi tanakodás után jelentkeztem az állásra. Sem felsőfokú végzettséggel, sem munkatapasztalattal nem rendelkeztem, még húsz éves sem voltam, mégis felvettek, fél év után pedig már üzemegység-vezető lettem.

A munka mellett nem tudtam nappali képzésre járni, átjelentkeztem hát a Gábor Dénes Főiskola levelező képzésére, műszaki menedzser szakra. Később még közgazdaságtant is tanultam a BGF zalaegerszegi kihelyezett tagozatán, így azért nem maradtam diploma nélkül.

Mi volt a feladata az első munkahelyen?

A nulláról építettük fel a céget, beleértve az irodaépület megvásárlását és berendezését, a gépek áttelepítését, a műszaki utasítások és dokumentációk lefordítását németről magyarra. Itt már bele is kóstoltam a logisztikába, például a beszerzés vagy a vevői igények tervezésébe. Rettentő sokat tanultam az akkori ügyvezető igazgatómtól, aki kiváló mentorom volt.

 

Merre folytatódott a karrier?

Három és fél év után átmentem egy másik kis céghez beszerzési – logisztikai vezetőnek. Kiépítettem és működtettem a hazai beszállítói hálózatot, illetve szerveztem a munkát a saját üzemünkben, ahol fémmegmunkálással foglalkoztunk. Ezután már egy multinacionális autóipari beszállító következett, a RUF Kft, majd elcsábított Szombathelyre a Delphi Electronics and Safety. Ott viszont nagyon távol voltunk a barátoktól, a tágabb családtól, így amikor egy munkaerő közvetítő cég megkeresett a Grundfos egyik üzemének logisztikai vezetői posztjával kapcsolatban, örömmel jelentkeztem, majd mondtam igent az ajánlatra. Ennek immár több mint 11 éve, azóta is itt dolgozom.

 

A teljes cikk megjelent az MLBKT által kiadott Logisztikai Híradó júniusi számában. A cikk és a teljes kiadvány csak tagjainknak és megrendelőinknek elérhető.

Érdekli az MLBKT tagság? MLBKT Tagság

Szeretne előfizetni a Logisztikai Híradóra? Előfizetés

Ha csak ez a lapszám érdekli, 1000Ft+Áfa/lap áron megvásárolhatja az elektronikus verziót (Pdf). Kérjük a megrendeléskor a megjegyzés rovatban tüntesse fel a lapszámot.  Megrendelés

Ha további kérdése lenne, kérjük írjon a logisztika@logisztika.hu címre.

Adjon visszajelzést!