KAISER+KRAFT

KAISER+KRAFT

Az új raktári telephely a csehországi Brnóban és a „nagyon jó“ minősítésű BREEAM-tanúsítvány

 

Európa legnagyobb B2B csomagküldő vállalat új raktárt nyitott a csehországi Brnóban. A BREEAM tanúsítási rendszer az új épületet fenntartható építési szabványokért kitüntette.

KAISER+KRAFT új raktározási, átrakási és komissiózó telephelyet hozott létre, amelynek a mérete eléri a 8700 négyzetmétert. Körülbelül 1500 gyorsan forgó termékkel indult az üzemi működés Brnóban, amely az ügyfelek igényeinek megfelelően több ezer tételre bővíthető. Év végéig még több száz cikk kerül a beszerzési raktárba. „Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy bővítsük a beszerzésünket Kelet-Európában a hosszú beszerzési idő csökkentése és az Ázsiából induló szállítólánc okozta környezeti terhelés csökkentése érdekében“ – ismerteti Rolf Schiffel, a KAISER+KRAFT raktározás és logisztika üzletágának vezetője. Jelenleg hat munkatárs foglalkozik helyben a raktározással és az áruk kiszállításával. Brnóban összesen 24 raktárkapu áll rendelkezésre a beérkező áruk fogadására és a megrendelések lehető leggyorsabb kiküldése érdekében. „A klasszikus ipari szegmenstől a „home office” felszereléseken át a ventilátorokig minden van a raktáron“ – mondja Rolf Schiffel. Az új telephelyről elsősorban Ausztriába (Bécs nagyrégió), Csehországba, Szlovákiába, Lengyelországba, Magyarországra és Romániába szállítunk. „Célunk az az, hogy 24 órán belül elérjük a fő régiókat. Örülünk annak, hogy már a működés első hetében ezt mintaszerűen sikerült“ – magyarázza Schiffel úr. Az új raktár átrakási pontként is működik, így az észak-rajna-vesztfáliai Kamp-Lintfort-ban és a hesseni Pfungstadt-ban található központi raktárak árui is gyorsabban juttathatók el a szomszédos országokba. Ehhez napi járatok közlekednek a központi raktárak és a brnói raktár között.

 

A BREEAM fenntarthatósági tanúsítványával kitüntetve

A KAISER+KRAFT új brnói raktártelephelye megkapta a BREEAM „nagyon jó“ tanúsítványát. BREEAM a Building Research Establishment Environmental Assessment módszert jelenti, és fenntartható építés legrégebbi és legszélesebb körben alkalmazott tanúsítási rendszere. A BREEAM A fenntartható kialakításon túlmenően pozitívan értékelték a folyamatos LED-es világítást, beleértve a mozgásérzékelőket, a melegvíz előállítását a napkollektoros rendszeren keresztül, valamint az elektromos autók gyors töltőállomását. „Mint vállalat nagyon komolyan vesszük a társadalmi felelősségünket. Az új raktártelephely esetében kezdetektől fogva világos volt a számunkra, hogy az építkezésnek együtt kell járnia a fenntarthatósággal és a környezeti kompatibilitással. Örülünk, hogy tevékenységeinket és elkötelezettségünket kívülről is pozitívan látják, sőt díjazzák azt“- mondja büszkén Rolf Schiffel. Ez a Nagy-Britanniából származó tanúsítási rendszer jelenleg a legszélesebb körben alkalmazott nemzetközi módszer az ingatlanok környezeti hatásainak felmérésére. A BREEAM információkat nyújt az épület környezeti szempontból releváns általános teljesítményéről a tervezéstől kezdve a kivitelezésen át egészen a felhasználásig. Az értékelés részeként az épület különféle kategóriáit vizsgálják és értékelik a környezeti kompatibilitás szempontjából.

Fenntarthatóság mint a vállalati stratégia része

A KAISER+KRAFT vállalatot idén februárban az EcoVadis független CSR minősítő testület kitüntette a fenntarthatóság érdekében végzett tevékenységéért. „Évekkel ezelőtt elkezdtünk kidolgozni egy fenntarthatósági stratégiát, amely a teljes értékteremtési láncban leképezhető. A fenntartható cselekvés az egyik vezérelvünk. Hosszú távon azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy megtaláljuk az egyensúlyt a gazdasági, ökológiai és társadalmi megfontolások között, és példaképpé váljunk az iparág számára a fenntarthatóság szempontjából“ – foglalja össze Rolf Schiffel.

 

KAISER+KRAFT

A KAISER+KRAFT Európa vezető üzemi, raktári és irodai felszerelésekre specializálódó csomagküldő szolgálata. Az 1945-ben Stuttgartban alapított társaság jelenleg 18 európai országban rendelkezik képviselettel, és a TAKKT csoport része. A KAISER+KRAFT számára a fenntartható cselekvés a hosszú távú üzleti siker alapvető fontosságú feltétele.

A fenntarthatóság 2011 óta a vállalati stratégia szerves része. A konszern minden vállalatára vonatkozó SCORE (sustainable corporate responsibility, fenntartható vállalati felelősségvállalás) programot a vállalat minden területén használják az operatív megvalósításhoz. A TAKKT fenntarthatósági jelentés kétévente információt nyújt a fenntarthatósági tevékenységekről. Az ezek közötti időszakban előrehaladási jelentés készül a célokkal kapcsolatban.

Adjon visszajelzést!