Meghívó a 2020. évi Őszi MVSZ Konferenciára

Meghívó a 2020. évi Őszi MVSZ Konferenciára

Az MVSZ 2020. október 15-17. között – a COVID-19 járványügyi helyzetre tekintettel – ONLINE rendezi meg hagyományos őszi vámkonferenciáját. A konferencia kétnapos hazai vonatkozású szakmai programjában a vám, adó és környezetgazdálkodási szakmai munkát érintő legaktuálisabb hazai témákról adnak tájékoztatást. A konferencia nemzetközi napján pedig az idei év szakmai kihívásai közül kiemelkedő Brexitről első kézből származó információkkal, nemzetközi előadók segítségével adnak tájékoztatást az alkalmazandó vámjogi szabályokról és az áruszállítási, logisztikai gyakorlati megoldásokról. Az EU Bizottság Adó- és Vámügyi Főigazgatóságának előadója pedig az Uniós Vámkódex alkalmazása óta végrehajtott uniós vámjogszabályi módosításokról, valamint a vámunió jövőjére vonatkozó stratégia-alakítási munkáról ad áttekintést.

Ez a konferencia nemcsak a hazai vámközreműködők és logisztikai szakemberek információinak szélesítését célozza, hanem a V4 tagállamokban működő társszervezetek és tagvállalatok meghívásával egy régiós érdekképviseleti együttműködés kialakítására is törekednek, amely a jövőben rendszeres kapcsolattartást és a TAXUD által működtetett társadalmi egyeztetési fórumon való részvételi lehetőség megteremtését teszi lehetővé.

Az MVSZ elkötelezett az információk széles körű megosztásában és a vámügyi tevékenységet végző hazai gazdálkodók és szakemberek versenyképességének növelésében, ezért a nemzetközi nap programjában való részvételt 50% kedvezménnyel adják azoknak, akik az egyik hazai szakmai napra regisztráltak, illetve ingyenesen biztosítják azok számára, akik mindkét hazai szakmai napra részvételi szándékot jeleztek. Természetesen tagvállalataiknak és egyéni tagjaiknak ez alkalommal is kedvezményes részvételi díjat biztosítanak az Alapszabályban foglaltaknak megfelelően. A nemzetközi nap angol nyelvű programjához magyar nyelvre történő tolmácsolást biztosítanak.
A konferencia programja 15 programelemből áll a három nap alatt, regisztrálni az egyes napokra lehet. Az egyes napok programelemeit online módon lehet követni a regisztráció visszaigazolásával megadott belépési adatokkal a TEAMS/ZOOM alkalmazással, amelyek segítségével felvételt is készítenek a beszélgetések utólagos megtekintéséhez, amelyet a regisztrált résztvevők érhetnek el.

Kiemelt témák:
• Adópolitika, adó-és vámügyi jogszabályváltozások
• Online számla adatszolgáltatás 3.0, követelésfoglalás, ellenőrzési tapasztalatok
• Vámszakmai aktualitások
• EKÁER aktualitások 2020
• BREXIT vámeljárási és logisztikai megoldásai nemzetközi előadókkal
• Az uniós vámjogszabályok aktuális változásai a TAXUD előadójától
• Vámattaséi bejelentkezés
• Az uniós és hazai informatikai fejlesztések
• ADÓMŰHELY- a számlamódosítás és a fuvarszolgáltatások áfakötelezettsége témakörrel
• JÖVEDÉKI MŰHELY – aktualitások 2020
• VÁMMŰHELY – utólagos vám-árunyilatkozat módosítások és egyszerűsített vámérték megállapítás
A változtatás jogát fenntartjuk!

A rendezvény előadói az PM, a NAV és az MVSZ munkatársai.
A rendezvény NEM kreditpontos. A kreditpontok gyűjtését az MVSZ 8 témakörre kiterjedő online és kontakt továbbképzési programja valósítja meg, amelyről részletesebb információkat ezen a linken érnek el: https://mvsz.eu/index.php/kreditpontos-tovabbkepzesek

Kérjük, hogy a vám, jövedék és termékdíj témakörökkel kapcsolatos szakmai kérdéseik előzetes megküldésével segítsék az előadók felkészülését. Az írásbeli kérdéseket a jelentkezési lappal együtt 2020. október 12-ig várjuk az info@vamszovetseg.hu e-mail címre.

Felhívás >>

Jelentkezési lap >>

Programterv >>

Adjon visszajelzést!