Bemutatkoznak a felsőoktatási intézmények szakkollégiumai

Bemutatkoznak a felsőoktatási intézmények szakkollégiumai

Automatizált anyagmozgató gépek, Mobilgépek és Logisztika tagozat

 

Az őszi félév megkezdését követően az Ifjúsági Tagozat megkereste hazánk felsőoktatási intézményeit azzal a céllal, hogy felkutassa azokat a szervezeteket, melyek logisztika témakörével foglalkoznak, eseményeket szerveznek, akár kutatási munkát folytatnak hallgatók számára. Szeretnénk ezeket a szakkollégiumokat/csoportokat bemutatni az MLBKT tagjai és követői számára, hogy közelebb hozzuk a szakma képviselőit és a tehetséges hallgatókat.

Amennyiben tud az ön felsőoktatási intézményében hasonló szervezetről és szeretnének élni a bemutatkozási lehetőséggel, kérjük vegyék fel velünk a kapcsolatot.

Harmadikként a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Közlekedésmérnöki szakkollégium, Automatizált anyagmozgató gépek, Mobilgépek és Logisztika tagozat bemutatkozását tesszük közzé:

Mi a szervezet célja?

A Közlekkari hallgatók, ezen belül is a logisztikához, valamint az anyagmozgató gépekhez közelebb álló hallgatók megismertetése a szakmai élettel. Gyárlátogatásokat, oktatásokat, valamint projektmunkákat szervezünk, ezen célok megvalósításának érdekében

Mekkora taglétszámmal működik a szervezet?

Összesen 8 taggal működünk.

Mely szakokról vannak jelen hallgatóik?

1-1 logisztikai és jármű mérnök az MSc képzésről, valamint 1 logisztikai, és 5 járműmérnök alapszakról, mindannyian a Közlekedésmérnöki- és Járműmérnöki Kar hallgatói.

Mióta tevékenykedik a szervezet?

2016 óta működik a tagozat, jelenlegi arculatát 2018-ban nyerte el.

Milyen tevékenységet folytatnak?

Főként gyárlátogatásokat szervezünk, kutatási projektekben tevékenykedünk, illetve a hallgatói konferenciákon is részt szoktunk venni. Emellett a tagozatban több TDK is született, és az idei NLVK Logisztikai Csapatbajnokságon is képviseltük magunkat.

Egy félév során, hogyan működnek?

Minden félévben változó programot igyekszünk a hallgatóknak biztosítani, néhány állandó elemmel (ilyen szokott lenni az Audi gyárlátogatás, mely sajnos idén a körülmények miatt el fog maradni), emellett minden év áprilisában megrendezésre kerül a Közlekedésmérnöki Szakkollégium Szakmai Napja, melyre a közlekedéstudomány, járműtechnika, és logisztika területén tevékenykedő cégek kiállítói, előadói jelennek meg, szervezett szakmai viták és kerekasztal-beszélgetések mellett.

Elért eredmények, sikerek, mérföldkövek, projektek

TDK 2018 dicséret
Cím: Targonca kezelőelemének közvetlen automatizálása
Díjazás:  2018 TDK 3. helyzett OTDK 3. helyzett,
Cím: Mobil Autómatizált Targoncairányító Rendszer (MATIR) koncepció végleges kidolgozása és a vezérlőrendszer megtervezése
Díj: dicséret
Az innovációs és Technológiai Minisztérium ÚNKP-19-2-BME-63 Új Nemzeti Kiválósági Programjának Ösztöndíjasa 2019
Az innovációs és Technológiai Minisztérium ÚNKP-20-2-BME-202 Új Nemzeti Kiválósági Programjának Ösztöndíjasa 2020
2019/20 NLVK Országos Logisztikai csapatbajnokság 3. helyezett

Közös projektek, rendezvényeken való megjelenés, pályázatok

Új Nemzeti Kiválóság Programra történő pályázat, az Újbudai Önkormányzat Szakkollégiumi pályázata, valamint megjelenés az MLBKT konferencián, és a Szakkollégium által szervezett Szakmai napon.

Milyen csatornákat használnak, hogy kommunikálnak

Facebook oldalunkon: https://www.facebook.com/kozlekedesmernokiszakkollegium.
Itt tesszük közzé a programjainkra való jelentkezési lehetőséget, és minden azzal kapcsolatos fontos információt, ezen felül még e-mailben lehet keresni minket

Tagozatvezető: Horváth András (horvath.andras@kozlekkar.hu)
Vezetőségi tag: Kövér István Bence (kover.istvan@kozlekkar.hu)
A szakkollégium Facebook oldala: https://www.facebook.com/kozlekedesmernokiszakkollegium

Adjon visszajelzést!