LogInfo – Tudnivalók a BiREG rendszerről

A rendszert számos kérdés övezi. Az elmúlt hetek történéseivel, a rendszer működési elveivel, a feladó és címzett kötelezettségeivel és a jövőbeli fejlesztésekkel foglalkozunk,

2021. február 8-án (hétfőn) 15.00-16.30 között

az MLBKT Logisztikai Szolgáltatói Tagozata szervezésében.

A bevezetőben áttekintjük a fuvarpiaci helyzet alakulását 2004-et, illetve 2015-öt követően, különös tekintettel a 2015-ös versenyképességi csomag sikereire és hiányosságaira. Kitérünk az európai piacvédelmi lépésekre, a mobilitási csomag egyes hatásaira, a magyar fuvarozók jelenlegi versenytársaira.

Pár percben ismertetjük az ITM KKEF főosztály tevékenységének jelentőségét, a BiREG fontosságát (a BiREG előtti és a BiREG-et követő újabb lépéseket a piac tisztulása érdekében).

Részletesen körüljárjuk a rendszer működési elveit, a regisztrációra kötelezettek körét, a feladó és címzett feladatait, kötelezettségeit és a jövőbeni fejlesztéseket.

 

A tavaly december 31-én megjelent 298. számú közlönyben kihirdetett 722/2020. számú kormányrendelet módosította a 261/2011-es, a közúti áruszállításról szóló kormányrendeletet. A módosítás 2021. január elsejei hatállyal bevezette a Bireg rendszert. Részletek >>

 

Előadóink:

Karmos Gábor, szakértő, okleveles közlekedés mérnök

Rónay-Tobel Beatrix, főosztályvezető, Közúti Közlekedési Ellenőrzési Főosztály, Innovációs és Technológiai Minisztérium

 

Részvételi díjak:

  • az MLBKT tagjai számára ingyenes
  • nem MLBKT tagok számára 6 000 Ft + áfa

 

Helyszín: ZOOM alkalmazás
(A belépő kódot február 8-án 12 óráig küldjük a regisztrációban megadott e-mail címre.)

Jelentkezési határidő: 2021. február 7. 

Amennyiben a fenti gomb nem működik, a jelentkezési lap itt található: https://forms.gle/Y64UfBCARcLZKnWW9

Technikai információk

Az eseményt a Zoom alkalmazásban szervezzük, a regisztráció után visszaigazolást küldünk és a rendezvény napján délelőtt küldjük a belépési linket.

Részvételi feltételek és jelentkezés

A részvétel az MLBKT tagjai számára ingyenes, nem tagok részére 6000,- Ft. Maximális létszám a ZOOM alkalmazásban 100 fő, a jelentkezéseket a beérkezések sorrendjében fogadjuk.
Jelentkezni az űrlapon keresztül lehet 2021. február 7-ig.