Gázos konténerhajókat rendelt a Hapag-Lloyd

Cseppfolyós földgázzal is üzemelő, hat konténeres teherhajó építésére adott megbízást a dél-koreai Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering hajógyárnak a német Hapag-Lloyd hajózási társaság.

A tengeri fuvarozással foglalkozó társaság honlapján publikált közlemény szerint a dél-koreai hajógyár egyenként 23,5 ezer TEU (twenty-foot equivalent unit) konténeres szállítmányozási egység kapacitással rendelkező teherhajót épít összesen egymilliárd dollárért.

A cseppfolyósított földgázzal, valamint tartalékként hagyományos dízel üzemanyaggal egyaránt működő konténerhajókat az Európát a Távol-Kelettel összekötő tengeri kereskedelmi útvonalon üzemeltetik majd. A hajók első példányát 2023-ban bocsátják vízre. A Hapag-Lloyd jelenleg 234 konténerhajóval rendelkezik, amelyek együttes szállítási kapacitása 1,7 millió TEU. A Hapag-Lloyd hajói hatszáz kikötőt szolgálnak ki világszerte. A cég 13,2 ezer alkalmazottat foglalkoztat a világ 129 országában. A társaság az idén 2,7 milliárd euró működési eredményt és 1,25-1,35 milliárd euró adó előtti eredményt vár.

(jarmuipar)