BESZÁMOLÓK A 2021-ES LOGISZTIKA NAPI PROGRAMOKRÓL

BESZÁMOLÓK A 2021-ES PROGRAMOKRÓL

A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) 2012-ben csatlakozott először a Német Logisztikai Társaság (BVL) kezdeményezéséhez, „A Logisztika Napja” programsorozathoz. Az elmúlt években ez a rendezvény elengedhetetlen részévé vált a hazai logisztikai eseményeknek.

E jeles nap elsődleges célja, hogy a résztvevők megismerjék a szakma kulisszatitkait és bepillantást nyerhessenek a logisztika világába.

Az idei évben a Logisztika Napja a koronavírus-járvány következtében online formában a virtuális tér nyújtotta lehetőségeket kihasználva valósult meg április 15-én. A magyarországi események kezdeményezője és összefogója most is az MLBKT.

Ebben az évben 28 intézmény és vállalat csatlakozott a kezdeményezéshez és több, mint 1000 látogató részvételével zajlottak le az események az online térben. Idén alacsonyabb volt a csatlakozó települések száma: Budapest mellett 8 helységből jelentkezünk programmal (Szombathely, Zalaegerszeg, Herend, Kecskemét, Debrecen, Szarvas, Dunaharaszti, Üllő).

A délelőtt folyamán a résztvevők megismerhették a jövőbeli okosraklapok működését, a tachográf adatok kiértékelésének folyamatát és a színes telematikai megoldásokat, valamint az operációkutatás és a döntéstámogatás megvalósulását szállítási feladatok esetében. A kincsvadászok számára egy izgalmas, online és offline formában is teljesíthető geocaching jellegű játékkal készültünk. A digitális megoldások iránt érdeklődők megtapasztalhatták a különböző automatizálási lehetőségeket intralogisztikai megoldásokkal, képet kaphattak az adatok hasznosításáról és a logisztika 4.0 lehetőségekről.

A későbben csatlakozók megtekinthették az utolsó kilométeres kiszállításban igazán környezetbarát megoldást, a Cargo Bike működését, a minőségellenőrzési folyamatok automatizálási lehetőségeit, bepillantást nyerhettek az e-hulladék menedzsment rejtelmeibe és zárásként összemérhették tudásukat egy jó hangulatú kocsma kvízben.

Az idei Logisztika Napján is kiemelt szerep jutott a középiskolai diákoknak és a felsőfokú tanulmányokat folytató hallgatóknak. A rendezők egy része e célközönség számára készült előadással, nem titkoltan azzal a céllal, hogy felkeltsék az érdeklődést a logisztikai szakma iránt, bemutatva annak összetettségét, szépségeit, kihívásait és a benne rejlő izgalmakat, valamint vonzó munkáltató képében mutatkozzanak be a közönség előtt. A programpaletta lefedte az ellátási lánc teljes területét, így ki-ki megtalálhatta az érdeklődésének megfelelő szórakoztató ismeretszerzést, legyen szó raktározásról, szállítmányozásról, csomagolásról vagy anyagmozgatásról. A programok színességét tovább növelte a különböző iparágak jelenléte.

Jövőre is várunk mindenkit sok szeretettel a következő Logisztika Napján 2022-ben!

Eseménybeszámolók és visszanézhetőségi linkek >>>
[divider]

Aloha Informtika Kft.
Automatizálja ön is a minőségellenőrzési folyamatokat!

 

Az esemény visszanézhetőségi linkje: https://isocloud.hu/webinarium/ [divider]

Biztup Kft.
Adatokból profit – A Logisztika 4.0 lehetőségei

Az idén a Logisztika Napján a Biztup témája a Logisztika 4.0 volt. A vállalat az adatok hasznosításához ért a legjobban, így ez előadás bizonyos  szempontból rendhagyó volt, mivel, az modern iparági vívmányok az adatelemzés szemszögéből kerültek értékelésre. Szó volt itt az IoT rendszerekről, prediktív karbantartásról, tervezésről-előrejelzésről, önvezető autókról, az elejétől a végéig transzparens ellátási láncokról, széleskörű felhatalmazásról és hatékony döntéshozatal lehetőségének biztosításáról akár a “frontvonalban” dolgozók részére is. És a végére kiderült, hogy lehet ebből profit? Hát az adatok termelő erőforrásként való felhasználásával, mert különben csak az üzleti folyamatok melléktermékei maradnak, hasznosítás nélkül. Érdekes és hasznos előadás, ajánljuk mindenkinek, aki adatokkal találkozik a mindennapokban!

Az esemény visszanézhetőségi linkje: https://www.youtube.com/watch?v=HLlj_Auu474

[divider]
Budapesti Corvinus Egyetem Logisztika és Ellátási Lánc Menedzsment Tanszék

A nemzetközi ellátási láncok kihívásai: Covid és Brexit

A Nemzetközi ellátási láncok kihívásai: Covid és Brexit című előadáson, amely a Covinus Egyetem Logisztika és Ellátási Lánc Menedzsment Tanszéke és a Wave Corvinus diákegyesület közös szervezésében zajlott a Logisztika Napja alkalmából 105 néző követte élőben Chikán Attila professor emeritus és Tüske Zsuzsanna vámszakértő beszélgetését. Megtudtuk, hogy a vírushelyzet az ellátási lánc szereplőket ráébresztette a kockázatkezelési tervek és lehetőségek újragondolására, míg a Brexit gazdasági hatásai egyelőre beláthatatlanok, de a rövid távú problémák kezelésére sikerült felkészülni.

Az esemény visszanézhetőségi linkje: https://www.facebook.com/corvinuswave/videos/291957432526409

[divider] Budapesti Gazdasági Egyetem
BOSCH Logisztikai Szimulációs Labor

A bemutatóra közel 50 regisztráció érkezett, különböző területekről: egyetemi hallgatók, oktatók, vállalati szakemberek több területről is.

Az előadásban bemutatásra került a BOSCH-BGE közös munkájából létrejött szimulációs labor oktatási koncepciója, továbbá kutatási és ipari tevékenységrendszere is. A bemutatóban szó esett még a továbblépési lehetőségekről, mely mind az oktatásmódszertan, mind pedig alkalmazott technológia tekintetében modern, hatékony és innovatív irányt képvisel. A bemutatóban felhívtuk a figyelmet arra is, hogy szívesen veszünk részt további partnerekkel közös oktatási, kutatási, ipari projektekben egyaránt.

Az esemény visszanézhetőségi linkje >>>https://drive.google.com/drive/folders/1CAiwhiGzr0q5OzK0TBTYZapd5Y7a3FSz?usp=sharing

[divider]CSAOSZ – Csomagolási és Anyagmozgatási Országos Szövetség
Csomagolás szerepe a logisztikai folyamatok hatékonyságának javításában

A logisztikai folyamatok javításában a csomagolásnak kiemelkedő szerepe van. Egy jól megválasztott csomagolás csökkentheti a raktározási helyigényt, a szállítási szükségleteket, miközben a kihasználtsági jellemzőket javítja és még az sem biztos, hogy drágább lesz. Persze mindehhez képzett munkaerőre is szükség van, az eredményesség nem nélkülözheti az egyetemi szinten megszerezhető tudást és az ellátási láncot segítő GS1 szabványok ismeretét és alkalmazását sem. Ezekkel a hívószavakkal szólítottuk meg a szakmai közösséget és reményeinket meghaladó érdeklődést tapasztalhattunk. A CSAOSZ programját 32, az MLBKT-nál és a CSAOSZ-nál regisztrált érdeklődő követte.  Külön érdekesség, hogy a technikumi tanulók, egyetemi hallgatók és tanáraik alkották a résztvevők többségét. Ez ígéretes a szakember utánpótlás szempontjából.

A programot Sidó Gábor és Pollák Tibor, a Green Packaging Kft. csomagolástervezői vezették be, akik néhány példán keresztül számszerűsítették, hogy milyen logisztikai és pénzügyi előnyökkel járhat a szakszerű csomagolástervezés.  Király László, a PackKing Kft. ügyvezetője a csomagolási tanácsadás szerepét hangsúlyozta. A program második részében Magyar Róbert, a GS1 Magyarország Nonprofit Zrt. egyetemi kapcsolatokért és továbbképzésért felelős menedzsere az üzleti kommunikációs szabványokról és azok felsőfokú oktatásba integrálásáról beszélt, előadását pedig kiválóan kiegészítette dr. Tamás Péter egyetemi docens, a Miskolci Egyetem Logisztikai Intézete igazgatójának előadása, akitől többek között megtudhattuk, hogy logisztikai csomagolásfejlesztő szakmérnök-képzés indítanak és őszre várható az áruszállítás és csomagolás szakkönyv megjelenése is.

[divider]DHL Supply Chain Magyarország Kft.
Digitalizáció és lean a világ vezető logisztikai szolgáltatójánál – Ezek előnyei meglévő és leendő partereink számára

[divider]Electool Hungary Kft.
Tendereztessünk ONLINE!

Az Electool Hungary Kft. előadásán a látogatók megismerhették a modern elektronikus tendereztetés alapjait és a benne rejlő lehetőségeket. Továbbá egy gyakorlati példán keresztül betekintést nyerhettek a Fluenta beszerzéstámogató-rendszert Sourcing (e-tender) moduljának működésébe.

Az esemény visszanézhetőségi linkje: http://youtu.be/zzrwn_KbG4s

[divider]Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
7. Logisztika a Dél-Alföldön

A MTA SZAB Logisztikai Munkabizottsága ebben az évben az újonnan létesült Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem szarvasi képzőhelyével közösen 7. alkalommal rendezett konferenciát a Logisztika Napja alkalmából. Az on-line rendezvény előadásainak többsége kapcsolódott a COVID-19 pandémiához. Kiemelt érdeklődés kísért két előadást: Dr. Fehér Andrea (USAMVB) temesvári egyetemi oktató kolléga prezentációját a járvány miatt a vendéglátó ágazatban bekövetkezett szervezési kérdésekről. Bodnár Gábor (Airvent Zrt,) fejlesztőmérnök bemutatója pedig egy hazai műszaki fejlesztésről számolt be, amely közösségi terek levegőjének fertőtlenítésére alkalmas.
[divider]

MASPED Logisztika
Logisztika napja a MASPED-nél 2021.

2021-ben A Logisztika Napja rendhagyó módon, hibrid – egyaránt online és személyes – eseményként került megrendezésre a MASPED Logisztikánál. Elsődleges célunk volt, hogy a résztvevők a szakma elméleti és gyakorlati oldalát is megismerjék. Az eseményt Kovács Marcell ügyvezetőnk „SCM a gyakorlatban” című előadásával nyitotta. A prezentációban helyet kapott a napjainkban felmerülő logisztikai kihívások (Covid, EverGivenhavária)  hatásainak bemutatás is. Ezt követően egy virtuális séta keretében vendégeink első kézből kaphattak betekintést csepeli terminálunk és legkorszerűbb raktárunk életébe. A bejáráson házigazdaként Pamucsi Tamás logisztikai igazgatónk és Hornok Krisztián raktárvezetőnk kalauzolta végig a résztvevőket. Az élő közvetítést az aktuálisan látottak alapján mutatták be a jelenlévőknek és online nézőinknek. A rendezvény a bejárás után felmerült kérdések megválaszolásával és könnyed beszélgetéssel zárult.

[divider]MASTIFF Kft.
Környezetbarát megoldás az utolsó kilométeres kiszállításban

A Logisztika Napja alkalmából vállalkozásunk, a MASTIFF Kft. online műhelylátogatást szervezett, amelyet a Facebook-on élőben közvetített.  A műhelyünk, amelyben saját tervezésű teherkerékpárunk, a MASTIFF Cargo Bike gyártását végezzük, ez év márciusában költözött új helyszínre, Debrecenben a Vágóhíd utca 2. szám alatt található Lion Office Irodaház egyik földszinti helyiségébe, ami szállítójárművel is jól megközelíthető, és a rakodás szempontjából is ideális. Az élő adásban itt vezettük körbe a program résztvevőit. Az élő adás háziasszonya az Európa Rádió helyi szerkesztő-riportere, Buzás Borbála volt.

Termékünk, a MASTIFF Cargo Bike bemutatása után, a gyártási folyamat sorrendjében betekintést nyújtottunk a szakembereink munkájába: a tervezéstől a hegesztésen és az összeszerelésen át, egészen a tesztelésig/felhasználásig. Az egyes lépések folyamatát, tapasztalatait az adott terület felelősei, szakértői mutatták be, név szerint:

  • A termék bemutatása, értékesítés: Varjú Tamás, ügyvezető, tulajdonos
  • A tervezés folyamata és tapasztalatai: Fekete Dávid, vezető mérnök, tulajdonos
  • A teherkerékpár váz elkészítése: Madarász Imre, hegesztő
  • A teherkerékpár elkészítése: Révész István, kerékpárszerelő
  • A teherkerékpár tesztelése, használatának tapasztalatai: Bencze Norbert, futár

Az esemény visszanézhetőségi linkje: https://fb.watch/4ZbHatzf8o/

[divider]MLBKT Gyógyszeripari Tagozat / Budapest Airport Zrt.
BUD Cargo City virtuális helyszínbejárás

Az MLBKT Gyógyszeripari tagozata és a Budapest Airport közös szervezésű BUD Cargo City virtuális helyszínbejárást, tartott, amely A Logisztika Napja elnevezésű online rendezvény keretein belül került megrendezésre.

Az alábbi linkeken megtekinthetik az eseményről készült felvételt, és a BUD Cargo Cityről készült virtuális helyszínbejárás videóját.

Az esemény visszanézhetőségi linkje: https://youtu.be/Dj4OZcQaIrE BUD Cargo City video: https://youtu.be/ZW7ZdYNn0n8

[divider]MLBKT Szoftveres Megoldások Tagozat
Logisztikai Kocsma Kvíz

Rendhagyó eseménnyel készült megünnepelni a Logisztika Napját a Szoftveres Megoldások Tagozat. A hagyományoktól eltérően egy esti programmal jelentkezett, méghozzá egy „Logisztikai Kocsma Kvíz”-zel. Az esemény nagy népszerűségnek örvendett – annak ellenére, hogy csütörtök este volt – hiszen közel 50 fő regisztrált. A lelkes résztvevők 7 csapatot alkotva mérhették össze tudásukat logisztikai, közéleti és bulvár kérdésekben.  A verseny nagyon szoros volt. A győztes végül, aki mind a három témakörben kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott, a Team Conspired (Onespire Zrt-t képviselői) csapata volt.

Az iData (iData Kft. képviselői) és az AllLean (BME-s csapat) holtversenyben lett második. Reméljük 2021-ben is meglepnek minket a Szoftveres Megoldások Tagozat tagjai egy újabb remek esemény ötlettel! Találkozunk jövőre is a Logisztika Napján!

Az esemény visszanézhetőségi linkje>>>

[divider]MLBKT-Logisztika 4.0 tagozat / Miskolci Egyetem
LOGISZTIKA 4.0 KONFERENCIA

A Logisztika Napja alkalmából 2021. április 15-én tartott konferenciát a Magyar Logisztikai Beszerzési és Készletezési Társaság, Logisztika 4.0 tagozata. Az eseményt a Miskolci Egyetem Logisztikai Intézete, Terplán Zénó Szakkollégiuma és a több mint 10 külföldi egyetem részvételével megvalósuló ProdLOG projekt is támogatta.  A rendezvényen Dr. habil. Tamás Péter intézetigazgató egyetemi docens, valamint Prof. Dr. Illés Béla egyetemi tanár köszöntötte a megjelenteket. A szakmai előadások jelentős érdeklődés mellett angol és magyar nyelvű szekciókban kerültek megtartásra. Az idegennyelvű szekcióban a Miskolci Egyetem Logisztikai Intézetének 9 fiatal kutatója, a magyar nyelvű szekcióban pedig 9 ipari partner ismertette ipar 4.0 elképzeléseit a logisztika területén.

[divider]Neumann János Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Kar
Friss diplomás logisztikusok a logisztika napján

Az esemény visszanézhetőségi linkje: https://drive.google.com/file/d/1WLV8z5Tnh20iKljt0ShUT5Pe09pCRxl7/view?usp=sharing

[divider]Neumann János Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Kar
Logisztikai vezetők a Logisztika Napján

[divider]Onespire Zrt.
E-HULLADÉK MENEDZSMENT LEHETŐSÉGEK NAPJAINKBAN ÉS VÁRHATÓ FORGATÓKÖNYVEK

A Logisztika napja 2021 rendezvény alkalmából Bozsolik Balázs, a Onespire Zrt. szakértője tartott előadást. Az online programon részt vevő 30-35 érdeklődő e-hulladék témában hallgathatott meg egy informatív előadást. Az alapfogalmak tisztázása után áttekintették az e-hulladékok jelenlegi helyzetét mind globális, mind helyi szinten. Majd szó volt a szakemberek által felvázolt lehetséges forgatókönyvekről az e-hulladékok növekedését illetően. Végül pedig az Ipar 4.0 és az SAP rendszerén keresztül is kitekintettek a témára. Köszönjük mindenkinek a részvételt!

Az esemény visszanézhetőségi linkje: https://youtu.be/bnmtFT1zF1I

[divider]Onespire Zrt.
A COVID-19 VILÁGJÁRVÁNY HATÁSA AZ AUTÓIPARRA

Online programunkon, amely több mint 30 résztvevővel zajlott, a Covid-19 világjárvány autóiparra gyakorolt hatásait vizsgáltuk meg. Az előadás első részében a járvány közvetlen következményeit elemeztük, ezt követőn áttekintettük az iparág és a piac várakozásait, majd egy kicsit eltávolodtunk a vírus hatásaitól és megvizsgálatuk az autóipart érintő legfontosabb logisztikai trendeket, különös hangsúlyt fektetve az új típusú digitalizációs megoldásokra.

Az esemény visszanézhetőségi linkje: https://www.youtube.com/watch?v=LC8iJMlfdrw

[divider]Siemens Zrt.
Automatizálás az Intralogisztikában Siemens megoldásokkal

A Logisztika napjához kapcsolódva 2021.04.15-én a Siemens online rendezvényén a raktárak automatizálási lehetőségeiről, illetve szimuláció és virtuális beüzemelés intralogisztikában kihasználható előnyeiről tartottak előadást a Siemens Zrt., az evosoft Hungary Kft, illetve az Enterprise Group szakemberei, valamint az SR-LOGISTIC Raktártechnika Kft. szakértője. A délelőtti informatív, konkrét alkalmazási példákat is bemutató prezentációk után a délután folyamán két csoportos konzultáción kérdezhették az érdeklődők a szakembereket intralogisztikai igényük megvalósítási lehetőségeiről.

Az esemény visszanézhetőségi linkje: www.siemens.hu/logisztikanapja 

[divider]SSI Schäfer Systems International Kft.
Hűtőházi megoldások a raktározásban

Az SSI SCHÄFER a logisztika napján 2021. április 15-én 8:30-tól a megadott időkereteken belül megtartotta online rendezvényét a Hűtőházi megoldások a raktározásban címmel.

Az SSI Schäfer Systems International Kft. 1994-óta képviseli Magyarországon az SSI SCHÄFER cégcsoportot. Főbb tevékenységi területeink: Automata raktári és komissiózó rendszerek, raktár és anyagáramlás irányító szoftverek, raklapos, karos és nagyszélességű állványok, polcos tárolórendszerek, polcos és dinamikus állványrendszerek, tároló, komissiózó és szállító dobozok, önhordó magasállvány rendszerek, üzem és műhelyberendezések, hulladéktároló rendszerek, logisztikai központok tervezése és kivitelezése. Palasik Márton automatizációs vezető tartotta a szakmai előadást, Kardos Péter ügyvezető igazgató is részt vett az eseményen, hogy kérdés esetén az érdeklődők rendelkezésére álljanak szakembereink a témában.  Volt érdeklődés a mélyhűtött raktározás téma iránt, résztevőink között köszönthettünk gyógyszercég, élelmiszeripari multinacionális vállalatok és hűtöttáru raktározással foglalkozó cégek vezetőit, tulajdonosait és szakmai vezetőit.  Többségében diákok vettek részt az előadáson, ami edukációs szempontból nagyon pozitív. Összesen 33 fő vett részt az SSI SCHÄFER logisztika napi előadásán.

Az esemény visszanézhetőségi linkje: https://www.facebook.com/ssi.schaefer.hu/videos/456727805408082

[divider]thyssenkrupp Materials Zrt. / L-Mobile Hungary Kft.
Yard Management – digitalizált telephelyi rakodási és járműirányítási folyamatok

Örömmel tapasztaltuk, hogy az idei Logisztika Napja mennyire gördülékenyen zajlott a megváltozott körülmények között is.  Az ipari környezet fejlődését, a digitalizáció fontosságát, megkerülhetetlenségét és szükségességét is mutatja az, hogy a telephelyi logisztika témájában meghirdetett eseményünk rekord érdeklődéssel zajlott. Idén a thyssenkrupp Materials Zrt. budapesti telephelyén működő Yard Managament megoldásunkat mutattuk be Pető Vencel projektvezetővel közösen. A telephelyi logisztika kérdése sokszínűségénél fogva nagyon izgalmas terület, előadásunkban is azt céloztuk meg, hogy egyfajta betekintést nyújtsunk a megoldások egyedi értelmezésébe, amely által minden vállalat a saját képére formálhatja azokat, létrehozva ezzel egy egyedi projekt keretén belül a számukra megfelelő telephelyi logisztikai folyamatokat.  A többszörösen díjnyertes Yard Management Solution olyan folyamatoptimalizációs lehetőséget nyújt a vállalatoknak, amely a digitalizációs trendeknek való megfelelésen túl átláthatóságot, követhetőséget és költségcsökkenést eredményez a telephelyen belül. Az elvárt előnyök mellett fontos szempont, hogy az egyre fontosabbá váló környezetvédelem szempontjait is maximálisan kiszolgálja.

Az esemény visszanézhetőségi linkje: https://www.facebook.com/ssi.schaefer.hu/videos/456727805408082

[divider]Trans-Sped Kft.
A LOGISZTIKA NAPJAI: 4 ELŐADÁS A TRANS-SPED SZAKEMBEREITŐL

Évek óta kiemelt hangsúlyt fektetünk a tudásmegosztásra, a fiatalok képzésére és a szakmai utánpótlás biztosítására, ezért idén már hatodik alkalommal rendeztük meg eseményünket a Logisztika Napja alkalmából. A hagyományosan a tatai, tatabányai és debreceni telephelyen megrendezett, raktárbejárással fűszerezett előadások helyett a tavalyi évhez hasonlóan ismét alkalmazkodni kellett a megváltozott körülményekhez, ezért online előadássorozattal vártuk az érdeklődőket. De a hátrányból igyekeztünk előnyt kovácsolni!

A személyes találkozás ugyan elmaradt, de cserébe a korábbinál jóval nagyobb közönséget tudtunk megszólítani, hiszen az online térben már nem jelentett kihívást a földrajzi távolság. Így már nem csak a régióból, de az ország különböző pontjairól is csatlakozni tudtak az előadásainkhoz. A programok nem csak a logisztika szakos diákok számára voltak érdekesek, ugyanis olyan naprakész témákat dolgoztunk fel, melyek a logisztika területén dolgozóknak és oktatóknak is egyaránt hasznosak voltak. Ez látszott a résztvevők összetételén is, hiszen a 60% középiskolás és 30% egyetemista diák mellett a résztvevők 10%-a szakmabeli vagy oktató volt. Az első előadáson a BREXIT hatásairól, valamint az ázsiai export és import hétköznapi jelenségéről beszélt Ragályi Mónika, a Trans-Sped vám osztályvezetője és Mihály Attila, a Trans-Sped légi-tengeri szállítmányozási osztályvezetője.

Az esemény visszanézhetőségi linkje: https://www.trans-sped.hu/blog/45/elerhetoek-a-logisztika-napjai-webinarsorozat-eloadasai

[divider]Z.Sz.C. Báthory István Technikum
Egy szállítási feladat modelljének felírása

Az idei évben a járványügyi helyzet miatt csak egy online előadással tudtunk részt venni az eseményen. Iskolánk a Budapesti Műszaki Egyetem Közlekedésmérnöki Kara Anyagmozgatási és Logisztikai Rendszerek Tanszékével 3 éve kötött együttműködést. Ennek keretében az idén Nagyné Csóti Beáta egyetemi mestertanár „Egy szállítási feladat modelljének felírása” címmel tartott rendhagyó órát, amely során a diákok és az érdeklődők az operációkutatással és a döntéstámogatással ismerkedhettek meg.

A 10. évfolyamos hallgatók emellett részt vettek számos olyan előadáson, amelyek szorosan kapcsolódnak a tananyagukhoz. Ennek során tanulmányozhatták, hogyan tároljunk, komissiózzunk, csomagoljunk és terítsünk árukat hűtőházi körülmények között (SSI Schafer magyarországi központja). A csomagolásfejlesztéssel foglalkozó gyakorlati szakemberek előadásaikban számos példán keresztül mutatták be, hogy hozzáértő csomagolástervezéssel a logisztikai folyamatok – szállítás, tárolás, kezelés stb. – hatékonysága hogyan javítható. Az előadásokat a Csomagolási és Anyagmozgatási Országos Szövetség szervezte.

A rendezvényeken a közel 70 tanuló mellett több oktatónk is részt vett.

Az esemény visszanézhetőségi linkje: http://bathorysuli.hu/logisztika-napja-az-online-terben-2021/