A FENNTARTHATÓSÁG ELKÖTELEZETTJE

Interjú ifj.Chikán Attilával, az Alteo Nyrt. vezérigazgatójával

 

– Mennyire volt egyértelmű a pályaválasztása, volt-e bármiféle elvárás, hogy az édesapja nyomdokaiba lépve ön is a közgazdasági pályát válassza?

Semmilyen nyomás nem volt rajtam, és sokáig nem is igazán tudtam, hogy mi szeretnék lenni. Édesapám a közgazdaságtannal csak az egyik lehetőséget jelentette, hiszen a szűkebb-tágabb családban számtalan foglalkozás fordult elő. Édesanyám bölcsész volt, tanár, a nagybátyáim között volt jogász, művészettörténész, geológus, a nagyszülők között pedig jogász és katonatiszt. Vagyis a közgazdasági pálya nem volt annyira eleve elrendeltetett, mint amennyire esetleg most visszanézve látszik. A család pedig nagyon nyitott volt azzal kapcsolatban, hogy mi szeretnék lenni. Édesapám különösen türelmesen viselte a különféle ötleteimet.

– Nem is a Közgázt végezte el először, hanem a Külkereskedelmi Főiskolát. Miért éppen azt?

Pontosan a rendszerváltás évében, 1990-ben érettségiztem. Benne volt a levegőben a szabadság érzése, hogy minden lehetséges, de még semmi nincs kitalálva. Engem az itthon akkor induló kapitalizmus, és annak is az üzleti oldala fogott meg. Nem az elméletben akartam elmélyülni, hanem a gyakorlatban. Ma már úgy mondanánk, hogy egyfajta business schoolt kerestem, és akkoriban a külker állt ehhez a legközelebb.

 

Ha Önt is érdekli a fenntarhatóság az energiaiparban és a logisztikai szakma további friss hírei, fizessen elő a Logisztikai Híradóra és elolvashatja a teljes cikket.

Ha belép tagjaink közé, ingyenesen olvashatja a Logisztikai Híradó cikkeit! Nézze meg a csatlakozási lehetőségeket!