Felkészülés a német ellátási lánc átvilágítási törvényre

Felkészülés a német ellátási lánc átvilágítási törvényre

Az MLBKT szeretettel meghívja tagjait a KPMG által szervezett, „Felkészülés a német ellátási lánc átvilágítási törvényre” című üzleti reggelire.

Az esemény időpontja: 2023. február 28-án.

Helyszín: KPMG Irodaház, konferenciatér (1134 Budapest, Váci út 31.)

2022. január 1-től minden 3000 főnél több alkalmazottal rendelkező Németországban működő (ott központi ügyvezetéssel, fő telephellyel, igazgatási központtal vagy fiókteleppel rendelkező) vállalat, míg 2023. január 1-től minden 1000 fő feletti vállalat köteles az emberjogi és környezetvédelmi kockázatok kezelésére és csökkentésére a közvetlen és közvetett beszállítói vonatkozásában. Ez a rendelkezés számos – német vállalatoknak beszállító – Magyarországon működő vállalatot érint.

Az esemény során bemutatjuk a német vállalatok ellátási láncának átvilágítására vonatkozó törvényt, amelynek fő célja az emberi jogok tiszteletben tartásának biztosítása az ellátási lánc szereplőinél. Áttekintjük továbbá a reggeli keretében az átvilágítás és kockázatelemzés folyamata, a várható hatósági intézkedések és szankciók, valamint a törvény várható hatása a Magyarországon működő beszállító vállalatokra. Ezt követően röviden lehetőség nyílik a felmerülő kérdések és a törvényi megfeleléshez szükséges teendők megvitatására is.

 

Program                                                                 
8.30 – 9.15: Regisztráció és reggeli

9.15 – 9.20: Megnyitó

9.20 – 10.45: A német ellátási lánc átvilágítási törvény és annak hatásai a német vállalatok beszállítóira

10.45 – 11.00: Lezárás

11.00 – 11.30:  Networking

A program nyelve: magyar

Az esemény a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara, valamint a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság együttműködésével valósul meg.

 

Az eseményen a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, így kérjük, részvételi szándékát jelezze a regisztrációs gombra kattintva február 24-ig! (A regisztrációk visszaigazolása a terem kapacitásainak és az üzleti szempontok mérlegelésével történik.)

 

Regisztráció

Adjon visszajelzést!