Érvek, hogy miért pályázzon – Az Év Logisztikai Menedzserének

Érvek, hogy miért pályázzon – Az Év Logisztikai Menedzserének

Megkérdeztük a korábbi nyerteseket, hogy miért érdemes pályázni. Néhány kérdés, amelyekre csak azok tudják a választ, akik pályáztak és nyertek. Ezek olyan tapasztalatok, érzések, amelyek érdekesek és értékesek lehetnek azok számára, akik még hezitálnak, benyújtsák-e pályázatukat vagy sem.
Alább olvashatják Kellner Mária, a Béres Gyógyszergyár Zrt. ellátási lánc igazgatójával készült kedvcsináló interjúnkat, aki 2016-ban nyerte el az Év Logisztikai Menedzsere kitüntetést.


Beszerzési és logisztikai vezetőként sok anyaggal, pályázattal, előterjesztéssel találkozol nap mint nap. Milyen érzés volt versenyben pályázatot készítened?

 

Minden versenypályázat megírása komoly munka: egyszerre kihívás és nagy lehetőség. Ezúttal sem volt ez másként, de most az is különlegessé tette a feladatot, hogy  lehetőséget kaptam egyfajta összegzésre, rendszerezésre is. Visszatekintve az idáig vezető út nem volt könnyű, de mégis  a nehézségek mellett rengeteg öröm és még több siker vezetett az elért eredményekig. Nagyon jó, sőt izgalmas volt ezeket felidézni.

Nyilván azért is pályáztál, hogy elismerjék a munkád. Mit gondolsz arról, mennyire kell erős késztetés, tudatosság ahhoz, hogy valaki nyertessé váljon?

 

Annak ellenére, hogy nagyon jól esik és megtisztelő egy ilyen rangos elismerést elnyerni mégsem ez volt ami elsősorban motivált a pályázatom megírásakor. Ahogy korábbi nyilatkozataimban, így most is fontosnak tartom hangsúlyozni, hogy általában is, de különösen a logisztika területén nagyon fontos, hogy az ember tudása naprakész legyen. Ehhez elengedhetetlen, hogy a logisztikai szakemberek számára könnyen elérhetőek legyenek az új megoldások. Pályázatom legfontosabb célja is az volt, hogy megmutassuk a különféle logisztikai problémákra mi milyen friss és modern válaszokat tudunk adni, ezzel is segítve és inspirálva a szakembereket saját problémáik megoldásában. Azt gondolom, ez a szemlélet a siker egy nagyon fontos, ha nem a legfontosabb összetevője.

Vezetői tapasztalatod alapján, milyen tulajdonságok kellenek ahhoz, hogy valaki kiváló legyen a szakmájában és azt el is ismerje az a közösség, amelyikben tevékenykedik?

Vannak bizonyos személyiségjegyek, amelyekkel feltétlenül rendelkezni kell ahhoz, hogy valaki valóban kiemelkedő lehessen a saját szakmájában. Ilyen a jó szervezőképesség, a rendszerszemléletű gondolkodásmód és persze elengedhetetlen a határozott fellépés is, de talán ezeknél is fontosabb a következetes és kemény munkára való képesség.

Ugyanakkor a demokratikus vezetésben hiszek és úgy gondolom magam is e stílust képviselem. Vezetőként a legtöbb esetben konszenzuson alapuló döntéseket hozok és már a döntés – előkészítő folyamatba is bevonom munkatársaimat. Jellemző módszerem a kompromisszumkeresés és a meggyőzésre való törekvés, mert hiszem, hogy csak így lehet stratégiailag fontos és szakmailag megalapozott döntéseket hozni.

Úgy gondolom mindezek együtt zálogai annak, hogy valaki az őt körülvevő közösség elismert és hasznos tagja legyen.

Tudom, közhelyes ez a kérdés, de a pályázókat talán érdekli, befolyásolta-e az életedet, a karrieredet a Béresnél a díj elnyerése? Vagy egyáltalán kell, hogy egy szakmai elismerés alapvető változásokat hozzon egy pályázó életében?

Nagyon pozitív visszajelzéseket kaptam, úgy érzem mind a közvetlen, mind a társosztályokon dolgozó munkatársaim büszkék rám és az elismerésre, amely nem csak engem, de az igazgatóságunkon dolgozó valamennyi munkatársam pozícióját is erősíti a Béres Gyógyszergyár Zrt- én belül.

Van-e valamilyen szívhez, értelemhez szóló megfontolandó tanácsod az idei pályázóknak?

Ahogy az interjú elején említettem, a pályázat kiváló lehetőség, a szakmai kihívás mellett a verseny öröme is. Remek alkalom, hogy megmutathassuk a saját látásmódunkat és befolyásolhassuk a jövőt meghatározó döntéseket! Éppen ezért mindenkit bíztatok arra, hogy éljen ezzel a lehetőséggel és pályázzon!

A részletes pályázati kiírást itt olvashatja el >>>

 

Mentés