LogConnect for startups interjú Gelei Andreával

Kovács Ákos mellett az alapítója és egyik motorja volt az MLBKT hagyományteremtő eseményének Gelei Andrea egyetemi tanár. Őt kérdeztük a pályázatról. 

 

 

Miért tartod fontosnak, hogy ez a kezdeményezés létrejött? 

 

A LogConnect for startups az induló, viszonylag új vállalkozások támogatására jött létre, hogy segítsük a belépésüket a szakmai közösségbe. De mondjuk ki, hogy a startup-ok újszerű, gyakran digitális fókuszú szemléletére és dinamizmusára az MLBKT-nak is szüksége van, hiszen a tagságunkat alkotó cégek jelentős hányada hagyományos, ún. brick and mortar típusú, sokszor nagy szervezet. Innováció természetesen ezeknél is létezik, sőt kiváló példákat láthatunk erre, de nagyon inspiratív volt a döntősök újszerű tudását és szemléletét látni.  

 

A döntőben szereplő startupok vezetői közül többen is kiemelték, hogy a találkozás a potenciális megrendelők elvárásaival, amit a zsűri tagjai fogalmaztak meg, nagyon építő volt számukra. 

 

A pályázók részéről is erős volt a mezőny, jó innovációkat hoztak, amelyek már bizonyítottak is a piacon. Tehát olyan üzletemberek álltak a színpadon, akik megvalósították elképzeléseiket és azokkal sikereket értek el. De a fejlődés olyan szakaszában vannak, amikor a nyújtott megoldás fejlesztési irányának pontosítása, további tőke bevonása a szükséges erőforrások biztosításához kulcsfontosságú. Úgy gondolom nekünk, mint a legnagyobb és független szakmai szervezetnek feladatunk ebben is segíteni azzal, hogy szakmai visszajelzést és publicitást biztosítunk számunkra.

 

Az első gondolattól a döntőig részt vettél a megvalósításban. Mi motivált ebben? 

 

Mint oktató is látom, hogy vízválasztó időszakot élünk, mert amit eddig tudtunk és oktattunk annak nagy része ugyan továbbra is igaz, de sok mindent újra kell gondolnunk. Annyira összetett a világ, olyan erős változások vannak, amiket jobban meg kell érteni, és ebbe nekem beilleszkedik a startupok világának követése, az adat alapú működés, a digitalizáció és a komplexitás figyelemmel kísérése. De beszéltem már korábban a társaságunk felelősségéről is és úgy érzem az MLBKT elnökségi tagjaként személyes kötelességem is hozzájárulni ahhoz, hogy ezt a két világot közelebb hozzuk egymáshoz, mindkét oldal előnyére.