Köztük van a legjobb

Köztük van a legjobb

Idén duplán izgulhatunk a tizedik „5 tengelyen-biztos kézzel!” verseny nevezettjeiért! Hiszen köztük van Magyarország legjobb kamionsofőrje, aki képviselheti kollégáit a nemzetközi DAF Driver Challenge döntőjén 2023-ban.

A magyar tehergépjármű-vezetők tizedik alkalommal nevezhettek az ország speciális közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai kamionos versenyére. A közel 350 magyar kamionsofőr augusztus 28-ig tréningezheti elméleti tudását az Online Előselejtezőre.

Ebben segítségükre van még 6 ingyenes online gyakorlóteszt GKI-vizsgakérdésekkel. Az aktuális itt tölthető ki >>>

A tavalyi évhez képest alig esett vissza az induló versenyzők száma (346), pedig a hivatásos magyar tehergépjármű-vezetők száma folyamatosan csökken. Az idei jelentkezők számára kecsegtetően hathatott a nettó 2 millió forint fődíjon kívül az európai szintér is. A DAF Trucks nemzetközi versenyének hivatalos magyar előfordulójává vált „5 tengelyen-biztos kézzel!” több lehetőséget és nagyobb szakmai kihívást jelent a hazai kamionsofőrök számára.

Az idei nevezők között három női versenyzőért (Auvalaszki Gáborné, Kamondi Lejla és Ratimorszky-Kiss Zsófia) izgulhatunk már az Online Előselejtezőben. A versenyzők idei átlag életkora 37 és a legfiatalabb induló 22 éves.

A verseny első fordulójában, az Online Előselejtezőben augusztus 28-án 30 GKI-vizsgakérdés megválaszolása vár versenyzőkre. Innen harmincan juthatnak tovább az elődöntőben, azok, akik a legrövidebb idő alatt tudják megválaszolni helyesen a legtöbb kérdést. A szeptember 24-i döntőben már csak 10 versenyző állhat rajthoz a zsámbéki drivingcamp Hungary tanpályáján.

A verseny döntője idén is várja a kis- és nagygyermekes családokat, akik a szurkolás mellett élményeket és hasznos tudást szerezhetnek a közlekedésbiztonsági családi napon. Érdemes feliratkozni a verseny honlapján a hírlevélre, hogy időben tájékozódhassunk a családi napról.

A magyar kamionsofőrök évek óta ingyenesen nevezhetnek és vehetnek részt a közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai megmérettetésen, ami a verseny támogatói körének köszönhető.

A két főszervező, a NiT Hungary és az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottsága szakmai elhivatottságukból adódóan a kezdetektől fogva kiállnak a rendezvény évről-évre történő megszervezése mellett.

A verseny főtámogatói idén is a DAF Hungary Kft., a Hankook Tire Magyarország Kft., KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft., a Közúti Közlekedésbiztonsági Akcióprogram, a Magyar Közút, a MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt., a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. és a Schmitz Cargobull Magyarország Kft.