LogConnect for Startups 2023 MEETUP és DÍJÁTADÓ

Lezárult Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT), LogConnect for Startups 2023 pályázata, melyre azon startupok jelentkezését vártuk, akik a logisztika valamely területén innovatív megoldással szolgálnak.

 

A beérkezett pályázatok közül szakmai zsűrink kiválasztotta a három legígéretesebbet, akik számára a 2023. november 29-én megrendezett díjátadó keretén belül lehetőséget biztosítottunk ötletük személyes prezentálására a Bosch Budapest Innovation Campus épületében.  

 

A szoros versenyt a zsűri és a jelenlévők szavazatai alapján a Safety Logistics Kft. nyerte meg AX System megoldásukért, mely rendszer mesterséges intelligencia alapú működés révén teszi lehetővé a közlekedő objektumok alapján történő reagálást egy adott forgalmi szituációra vagy ütközésveszélyes helyzetre. A díjat Nemes Gábor ügyvezető vette át, aki elmondta, hogy ez az elismerés számukra épp olyan fontos, mint az őket választó üzleti partnereik bizalma az itthoni és nemzetközi piacon egyaránt.  

 

A három bemutatkozó startup

In most production and logistics companies’ warehouses, inventory checking requires a lot of manual work due to lack of digitalization. Unfortunately, these companies face many problems: they find it hard to scale its inventory checking, struggle with fluctuations in demand, and need more resources. On top of that, it’s harder and harder nowadays to find qualified workforce.
Aeriu is the only European drone inventory management solution that works with stock drones. This means that the hardware costs much less, it’s easier to scale through the existing extensive distribution channels, and the continuous development is guaranteed by DJI – the biggest drone brand in the world.

LogijobsLOGO

A LogiJobs egy „Niche” állásportál, amely online digitális platformot biztosít álláskereső tehetségek valamit a tehetségeket toborzó vállalatok számára a logisztikai és ellátási lánc iparágban, hogy preferenciák alapján zökkenőmentesen kapcsolódjanak egymáshoz.

axsystem_logo (002)
A mesterséges intelligencia alapú működés lehetővé teszi az esemény alapú reagálást amely annyit jelent, hogy a közlekedő objektumok (ember, gép) alapján képes reagálni egy forgalmi szituációra vagy egy ütközésveszélyes helyzetre, így akár az embernek elsőbbséget adni vagy a zavartalan targoncaforgalmat a kijelölt nagyprioritású útvonalon biztosítani. A Safety Logistics Kft. megoldásának használata rendkívül egyszerű, a kreszből ismert piros/zöld jelzések logikáját követi a kritikus helyzetekben kombinálva hangjelzéssel és egyéb kiegészítő eszközök vezérlésével, mint kapuk, sorompók.

2021-ben az elismert szakemberekből álló nemzetközi zsűri, 52 ország közel tízezer terméke közül tartotta érdemesnek a termékünket az iF Design díjra.
A piaci visszajelzések alapján folyamatosan fejlődik a rendszer, melynek fejlesztése és gyártása is teljes mértékben Magyarországon történik.

A meetup és díjátadó programja

9.00       Megnyitó

9.10       Aeriu Kft. bemutatkozó

9.30       Kérdések-válaszok az Aeriu-val

9.45       LogiJobs Kft. bemutatkozó

9.05       Kérdések-válaszok a LogiJobs-sal

10.20     Safety Logistics Kft. bemutatkozó

10.40     Kérdések-válaszok a Safety Logistics-sel

11.00     Szavazás

11.10     Eredményhirdetés, díjátadás

11.20     Kötetlen beszélgetés, networking

Kik pályázhattak?

  • Korai fázisú, ún. startupnak számítanak, alapítási évük nem korábbi, mint a 2018-as év.
  • A bemutatni kívánt termék vagy szolgáltatás nem csak ötlet fázisban van, azaz a fő funkcionalitását be lehet mutatni, mert annak ellátására alkalmas.
  • Hivatalosan, bevétel szerzését célzó bemutatása még nem, vagy legfeljebb fél éve történt meg.
  • Az innováció felhasználói köre, megcélzott vevőköre a beszerzés, alapanyag ellátás, csomagolás, elosztási és áruterítési kommunikáció, készletgazdálkodás és irányítás, raktározás, szállítás, anyagmozgatás, rendelés feldolgozás, visszáru kezelés, folyamatfejlesztés.
  • Nem kizáró ok, ha a bemutatni kívánt termék vagy szolgáltatás piaci validálása nem történt még meg, illetve, ha a vállalkozásban szakmai vagy pénzügyi befektető az alapítás óta megjelent.

Az MLBKT szakmai zsűrije

  • Fülöp Szabolcs, ügyvezető igazgató, Trans-Sped Kft.
  • Horváth-Kócza Zsuzsanna, szolgáltatásokért felelős alelnök / üzletfejlesztési vezető, DHL Supply Chain Magyarország Kft.
  • Kovács Ákos, ügyvezető igazgató, EKOL Logistics Kft.
  • László Tamás, general manager, Flextronics International Kft.
  • Nagy-Józsa Dorka, founder/CEO Y2Y Hungary Ltd.
  • Vécsey Balázs, gazdasági ügyvezető, Robert Bosch Kft.

 

A LogConnect for Startups kezdeményezéssel szeretnénk lehetőséget biztosítani olyan magyar vállalkozásoknak, akik az ellátásilánc iparágban újító megoldásokat hoznak létre, hiszen ezek révén az iparág egésze profitálhat. Emellett hagyományt kívánunk teremteni a díj éves átadásával, így fél év múlva újra várjuk a szakmában tevékenykedő startupok pályázatait!