Az ellátási láncokat javító szoftvert mutatott be az IBM

Az IBM szerint a vállalatok több szempontból is jól járnak a szoftverrel: egyrészt az időjárási és éghajlati jelenségek miatt sok céget ér hátrány a szállítások során. Másrészt a vásárlók felől egyre nagyobbak a fenntarthatósággal kapcsolatos igények. Az Environmental Intelligence Suite névre hallgató szoftver mindkét kihívásra megoldást kínál.

Az Environmental Intelligence Suite célja, hogy segítse a szervezeteket a környezeti kockázatok kezelésének korszerűsítésében és automatizálásában. Emellett a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésében és a környezetvédelmi célok elérésében is hasznos segítséget nyújt a vállalkozások számára.

Időt lehet vele nyerni

A szoftver az IBM meglévő időjárási adatait, fejlett térinformatikai elemzéseit és az IBM Research innovációit alkalmazza a mesterséges intelligencia segítségével. A program komoly elemzéseket készít, és ezzel időt spórolhatnak a vállalatok az egyes szállítások megtervezésénél.

Az IBM új szoftvere figyeli az ellátási láncokat zavaró környezeti körülményeket, és riasztásokat küld, amikor szükséges. Emellett az esetleges működési zavarokat is jelzi a program, valamint kiszámolja, hogy az adott feladat milyen ökológiai lábnyomot hagy – írja a Manufacturing Global.

Forrás: autoapro.hu