Új hitelminősítés az Infogroup Holdingnál

A Scope Ratings BB- kibocsátói besorolással zárta az Infogroup Holding új hitelminősítését. A besorolás tükrözi az Infogroup cégcsoport erős piaci pozícióját, eredményes növekedési stratégiáját és stabil pénzügyi helyzetét.

A független hitelminősítő a vállalati besorolást stabil kilátások mellett határozta meg annak ellenére, hogy a világgazdasági kilátások az ingatlanfejlesztők számára is bizonytalanok. Az értékelés pozitívumként emelte ki, hogy az Infogroup üzleti fókusza az ipari és logisztikai ingatlanok fejlesztése és bérbeadása, mely a jelenlegi ingatlanpiaci környezetben is jól teljesít. A minősítést erősítette a cégcsoport stabil és folyamatosan növekvő eredménytermelő képessége, ami a magas kihasználtsági mutatóknak és a jó kockázati profilú és megtérüléssel rendelkező fejlesztéseknek köszönhető.

Az Infogroup cégcsoport az ingatlanpiac több szegmensében (pl. iroda és szálloda) is aktív, de a teljes ingatlan portfoliójának domináns része az ipari és logisztikai ingatlanok fejlesztése és bérbeadása. Az Infogroup ipari és logisztikai ingatlanportfóliója a közép- és kelet-magyarországi lokációkban helyezkedik el, a cégcsoport itt épített csarnokai és ipari célokat szolgáló épületei a legnagyobb helyi foglalkoztatók tevékenységét támogatja. A cégcsoport idén összesen több mint 40.000 m2 ipari és logisztikai csarnok átadását tervezi és ezt meghaladó mértékben készít elő új fejlesztéseket jellemzően előre megkötött bérleti szerződések és bérlőre szabott műszaki paraméterek mellett. A csarnokok építése során környezettudatos és fenntartható technológiák kerültek alkalmazásra, mint például napelemes megújuló energia helyi termelése és felhasználása, energiatakarékos LED világítás, megfelelve ezzel az Infogroup ESG stratégiájában tett vállalásoknak és a bérlők által diktált fenntarthatósági kritériumoknak

Forrás: Infogroup közleménye