Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

LogiTalk 8 – Igénytervezés és kontrolling az új normálban

2020.11.02. 16:00 - 17:00

Következő online

LOGITALK eseményünkre

2020. november 2-án hétfőn kerül sor 16.00-17.00 között.

 

Témája:

Vissza a jövőbe!!!

hétköznapi bizonytalanságaink és bizonyosságaink,

az útkeresés fogódzói egy kátyús földúton…

 

Érdekes végig gondolnunk, hogy a saját üzleti gyakorlatunkban miként ítéltük meg a járvány bizonytalan hosszúságú periódusát a kezdeteknél, miként formálódott e periódusról alkotott képünk jelenleg és ezzel együtt mit gondolunk, mikorra érjük el korábbi teljesítményünket, ha egyáltalán elérjük, vagy éppen hogy túlszárnyaljuk? Idő és üzleti teljesítmény, kockázatok és fenntarthatóság.

Mit gondolunk a már most is rendelkezésünkre álló eszközrendszerekről? Modellezés, szervezetek közötti és szervezeten belüli kooperáció, az ellátási lánc menti (előrejelzés) támogatások, információ megosztás. Hogyan mozgósítható a kontrolling funkció. Hogyan alakul át az igény tervezés a pandémia idején?

Megannyi izgalmas kérdés. Használjuk közös tudásunkat az üveggömb helyett. Remélem ez az esemény annyiban formabontó lehet, hogy a hallgatók közül is bekapcsolhatunk egyet-egyet a beszélgetés folyamába egy rövid kérdés, egy érdekes nézőpont erejéig.

 

Moderátor:

Mondovics János, ügyvezető, Bonitat Kft.

 

Beszélgetőtársak:

Kovács Marcell, ügyvezető igazgató, MASPED Zrt.
Molnár Zsolt, vezető konzultáns
, graphIT Kft
Szihalmi Balázs, demand planner,
Molson Coors Borsodi Sörgyár Zrt.
Orosz Lajos, supply chain controller, Molson Coors Borsodi Sörgyár Zrt 

Mihályi Norbert,  aftersales director, NISSAN

 

A kerekasztal résztvevőinek rövid bemutatása:

Kovács Marcell

„A MASPED Logisztika ügyvezető igazgatójaként 20 éve irányítja a MASPED Csoport logisztikai üzletágát. Kiemelt szakterülete a logisztikai szolgáltatások menedzsmentje, új, innovatív IT megoldások bevezetése és a logisztika kontrolling. 2017-ben az MLBKT Az év logisztikai menedzsere címmel ismerte el szakmai munkáját.”

Molnár Zsolt

Több, mint 10 éve szerettem bele a digitális gyártásba és logisztikába, a digitális ikerpárba. Azóta vezetem a graphIT Kft. digitális gyártás üzletágát, amelynek fő kompetenciái a folyamatszimuláció, a termeléstervezés és ütemezés és minden olyan okos megoldás, amely a folyamatok nem csupán lokális, hanem globális optimalizálását szolgálja. Mérnök-informatikusként csodálatosnak tartom azt, hogy egy olyan modell, amit felépítünk teljesen át tudja „világítani” a folyamatokat, és olyan összefüggéseket tud feltárni, amelyek korábban maximum sejtések voltak a termelésben és logisztikában dolgozók számára. Coachként pedig tudom, hogy mindezek a digitális módszerek nem tudnak működni az emberek, a dolgozók bevonása és motiválása nélkül. Célom az, hogy a hazai ipar szereplői is fejlődni tudjanak ezeknek a megoldásoknak a segítségével.”

Mihályi Norbert

Vevőszolgálati igazgató, Grand Automotive Central Europe Kft. – Nissan importőrség (Magyarország, Csehország és Szlovákia)

2000 óta dolgozom a Nissan márkánál különböző területeken és pozíciókban. Ez alatt a két évtized alatt megéltem két tulajdonos váltást. A vevőszolgálati területen 3 éve dolgozom és két éve annak a vezetője is én vagyok. A vevőszolgálati területen belül az alkatrész és tartozék logisztika, ami a csapatomhoz tartozik, melyet a tavaly októberi tulajdonosváltás miatt teljesen az alapoktól kellett nagyon rövid idő alatt felépíteni. Ebben az egyébként sem könnyű időszakban ért minket is utól a COVID-19 járvány további kihívások elé állítva minket. Ez az alapoktól való építkezés és a krízis időszak egyértelműen megmutatta, hogy a logisztika egyébként is összetett és bonyolult világában a jó csapatmunka, egy jó IT háttér mennyire segítheti, vagy annak hiánya mennyire megkeserítheti egy cég munkáját, mely egyértelmű hatással van az ügyfelekre és a cég teljesítményére.”

 

Részvételi díjak:

  • MLBKT tagok részére – INGYENES, de regisztrációhoz kötött!
  • nem MLBKT tagok részére – 1600,- Ft

 

Helyszín: ZOOM alkalmazás
(A belépő kódot november 2-án 12 óráig küldjük a regisztrációban megadott e-mail címre.)

 

Jelentkezési határidő: 2020. november 2.  10.00 óra

 

 

Amennyiben a fenti gomb nem működik, a jelentkezési lap itt található: https://forms.gle/nheGeS3tAyq9PPkM6

 

Technikai információk

Az eseményt a Zoom alkalmazásban szervezzük, a regisztráció után visszaigazolást küldünk és a rendezvény napján délelőtt küldjük a belépési linket.

Részvételi feltételek és jelentkezés

A részvétel az MLBKT tagjai számára ingyenes, nem tagok részére 1600,- Ft. Maximális létszám a ZOOM alkalmazásban 100 fő, a jelentkezéseket a beérkezések sorrendjében fogadjuk.
Jelentkezni az űrlapon keresztül lehet 2020. november 2-a 10 óráig.

Részletek

Dátum:
2020.11.02.
Időpont:
16:00 - 17:00