LEAN MENEDZSMENT ÉS GYAKORLATI ESZKÖZÖK A FOLYAMATFEJLESZTÉSBEN TRÉNING

A lean menedzsment és az adatalapú folyamatfejlesztés együttesen járulnak hozzá ahhoz, hogy vállalata versenyképes maradjon, jobb eredményeket érjen el és hosszú távon fenntartható módon működhessen.

Hogyan segíti a lean egy vállalat, vagy azon belül az egyes funkcionális szervezetek működését? Íme

 • Hatékonyság növelésével. A lean megközelítés azonosítja és kiküszöböli a pazarló tevékenységeket és folyamatokat, így hatékonyabbá teszi a munkavégzést és optimalizálja az erőforrásfelhasználást.
 • Költségcsökkentéssel. A lean célja a felesleges kiadások minimalizálása, ami hosszú távon jelentős költségmegtakarítást eredményezhet a szervezetnek.
 • Magasabb minőséggel. A folyamatok alapos elemzése és fejlesztése segít csökkenteni a hibák és hibás termékek számát, így a szervezet által szállított termékek és szolgáltatások minősége javul.
 • Gyorsabb reakcióidővel. Az optimalizált folyamatok és a gyorsabb döntéshozatal az adatalapú megközelítés révén lehetővé teszik a vállalat számára, hogy gyorsabban reagáljon a piaci változásokra és ügyféligényekre.
 • Versenyképesség növelésével. A hatékonyabb működés, jobb minőség és gyorsabb reakcióidő a vállalat versenyképességét növeli a piacon.
 • Mérhetőség és nyomonkövethetőséggel. Az adatalapú folyamatfejlesztés lehetővé teszi a vállalat számára, hogy pontos mutatószámokkal mérje és értékelje a folyamataik teljesítményét. Ezáltal könnyebben nyomon követhetők a fejlesztések eredményei.
 • Megalapozott döntéshozatallal. Az adatalapú megközelítés révén a vezetők pontosabb információkhoz jutnak, amelyek alapján hatékonyabb döntéseket hozhatnak a vállalat jövőjét illetően.
 • Innováció elősegítésével. A folyamatok folyamatos elemzése és fejlesztése ösztönzi az innovációt és új megoldások keresését a szervezet tevékenységei terén.
 • Kollaboráció és összehangolással. A folyamatfejlesztési projektek során a különböző részlegek és csapatok együttműködése erősödhet, ami összességében a vállalat egészének jobb működéséhez vezethet.
 • Hosszú távú fenntarthatósággal. A lean és adatalapú folyamatfejlesztés hozzájárul a vállalat hosszú távú fenntarthatóságához, mivel a hatékonyságnövelés és a felesleges pazarlások kiküszöbölése hozzájárul a környezettudatosabb működéshez is.

A képzés célja

Célunk, hogy hallgatóink az adatalapú folyamatfejlesztés és a lean eszközök és módszertanok integrált elsajátításával magabiztos módon tudják előmozdítani a szervezet folyamataiban a fejlődést és az innovációt az optimális működés irányában. A résztvevők a saját közegükben más szemlélettel, új módszerek alkalmazásával képesek legyenek a hosszú távú folyamatos fejlődés hatékony, fenntartható formája felé haladni, a különböző nehézségeket többféle szemszögből megközelíteni, és a problémák igazi okait keresni, valamint átfogó képpel rendelkezzenek a lean folyamatfejlesztésről.

Komplex esettanulmány a gyakorlásra

A tréning során nagy hangsúlyt helyezünk a gyakorlatiasságra. 

 

Fésüs Norbert trénerünk A3 problémamegoldó módszeren alapuló komplex, csoportos problémamegoldó workshoppal zárja a tréninget a lean eszközökön alapuló folyamatfejlesztés teljes ívének gyakorlásához, a megszerzett tudás szintetizálásának megerősítésére.

IDŐPONT:
2024. május 8-9-10.

Kinek ajánljuk a tréninget?

Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján egyértelműen megdőlt az a tévhit, hogy a lean csak egy bizonyos vállalatméret felett alkalmazható hatékonyan. Ma már sokkal inkább állja meg a helyét az az állítás, hogy minden cégméretnek megvannak a sajátos előnyei és kihívásai. Így mind a közép- és nagyvállalatok munkatársai, vezetői, mind a mikro- és kisvállalati szférából érkezők számára értékes folyamatfejlesztési szemléletmód és alkalmazható eszköztár kerül átadásra.

Részvételi díjak

MLBKT intézményi tag

216.000 Ft + áfa
 • A részvételi díj tartalmazza a szakmai anyagokat.

MLBKT egyéni tag

228.000 Ft + áfa
 • A részvételi díj tartalmazza a szakmai anyagokat.

Nem MLBKT tag

240.000 Ft + áfa
 • A részvételi díj tartalmazza a szakmai anyagokat.

Időtartam: 3 nap (9.00-18.00 – szünetekkel) 

Helyszín: online

Jelentkezési határidő: 2024. április 29.

 

Csoportos kedvezményről érdeklődjön munkatársunktól.

 

A képzést vállalati, kihelyezett formában is megtartjuk, a tematika testreszabásával.

Érdeklődjön munkatársunktól.

Tematika

A lean szemlélet alapjainak megismerése

– A lean történetének, céljainak és alapelveinek rövid és gyakorlati vonatkozású áttekintése.
– Értékteremtő tevékenységek és veszteségek feltárása a folyamatainkban.
– Kaizen szemlélet erősítése, a leanben alkalmazott minőségeszközök gyakorlati hasznosítása.
– Problémafeltárás eszközei, gyökérokok elemzése.
– Folyamatszemlélet erősítése: a folyamatok leírásának szabatos eljárása, a leghatékonyabb folyamatábrázolási módszertanok megismerése (SIPOC, EPC, BPMN, SwimLane, Értékáramtérkép-VSM).

Lean eszközök és módszerek a logisztikai folyamatok fejlesztésében

– Vizuális irányítás eszközei, bolondbiztos megoldások alkalmazása, 5S rendszer bevezetése.
– Standard munkavégzés alapjai.
– Gyors átállások, átadások (SMED) megvalósítása a folyamatainkban.
– Javaslati rendszerek, minőségi körök és kaizen események létrehozása a szervezetben.
– Kanban rendszer alapjai és működtetése.

Adatokon, méréseken és tényeken alapuló statisztikai eszközökkel támogatott folyamatfejlesztés
– Mutatószámok (KPI) kapcsolódása az üzleti célokkkal és döntésekkel, mutatószámok szabatos meghatározása.
– Törzsadatok és tranzakciós adatok felhasználása a folyamatfejlesztésben, primer és szekunder adatfelvételi módok.
– A mutatószámok teljes körű beépítése a vállalati folyamatok működésébe a definiálástól kezdve az adatfelvételen át, a riportálásig és akciópontok meghatározásáig.
– Statisztikai eszközökön alapuló folyamatvizsgálat és fejlesztés: leíró statisztika, korrelációs vizsgálatok, paramétermérés és multimoment mérések.
– Szervezéselméleti alapok áttekintése: időnormák, időalapok és kapacitások meghatározásának módszertanai.
– Multikritériumos döntéstámogató eljárások alkalmazása a döntéseinkben, adatokon alapuló priorizálási technikák megismerése.

Komplex esettanulmány
– A3 problémamegoldó módszeren alapuló komplex, csoportos problémamegoldó workshop a lean eszközökön alapuló folyamatfejlesztés teljes ívének gyakorlásához, a megszerzett tudás szintetizálásának megerősítésére.

Kapcsolat és bővebb felvilágosítás