Logisztikai és beszerzési tréningek
 • A felsőoktatás jövőjéről a kongresszuson

Oktatói Tagozat

 • Vezetők
 • Célok
 • Beszámolók
 • 2018-as programok
 • Csatlakozás
A tagozat vezetője:
Nagy Judit

PhD, Budapesti Corvinus Egyetem

A vezetőség tagjai:

 • Pónusz Mónika, Phd (Károli Gáspár Református Egyetem)
 • Horváth Annamária, Phd (Budapesti Gazdasági Egyetem)

A tagozat korábbi vezetője dr. Horváth Annamária. Első vezetője és egyben alapítója Gelei Andrea volt, aki ma elnökségi tagként dolgozik az MLBKT közösségében, és továbbra is segíti a tagozat működését.

Az Oktatói Tagozat létrehozásának alapvető célja, hogy elősegítse és támogassa a logisztika és ellátási lánc menedzsment témakörben érintett felsőoktatási intézmények közötti, illetve ezen intézmények és a gazdaság szereplői, elsősorban az érintett vállalatok közötti párbeszédet. 

Ez a párbeszéd meggyőződésünk szerint hatékonyan hozzájárul mind a két említett együttműködő fél – oktatóintézetek és vállalatok – működési színvonalának és hatékonyságának növekedéséhez. A logisztikai menedzsment, illetve ehhez kapcsolódóan az ellátási lánc menedzsment dinamikus fejlődése jelentős kihívás elé állítja a magyar felsőoktatást. Az állandóan változó környezet kihívásai, újabb és újabb üzleti modellek, elemzési eszközök és módszerek kifejlesztését, a nemzetközi szinten elért eredmények gyors adaptálását és magas szintű oktatását igényli. Mind a frissen a munkaerőpiacra kerülő diplomások felkészítése, mind a már gyakorlattal rendelkező szakemberek továbbképzése igényli az érintett felek közötti, az eddigieknél intenzívebb együttműködést.

Ezen felül, úgy gondoljuk, hogy a hazánkban már meglévő oktatói gárda tudása és képességrendszere a vállalati gyakorlat számára a jelenleginél szintén jobban hasznosítható lenne. Mivel a hazai felsőoktatási intézmények között több esetben az oktatás mellett nemzetközi szinten is elismert kutatómunka folyik, ezért az Oktatói Tagozat azt is célul tűzi maga elé, hogy elősegítse a témában új, a vállalati gyakorlat számára fontos, az elméleti újdonság mellett gyakorlati haszonnal is járó kutatási projektek létrejöttét.

2017-ben az alábbi eseményeink voltak:

 

2016-ben két eseményt szerveztünk.

 1. június 8. Látogatást a Széchenyi Egyetem Csomagolásvizsgáló laboratóriumába. Itt részletes betekintést kaptunk Mojzes Ákostól és munkatársaitól a labor által végzett feladatok széles köréről és a labor régiós jelentőségéről.
 1. november 9. Az MLBKT Oktatói Tagozata a Duális felsőoktatás kihívásainak szentelte hagyományteremtő első szekcióját a MLBKT éves kongresszusán. A szekcióban bemutatásra került a Corvinus Egyetemen elindult Logisztikai menedzsment mesterszak koncepciója, egy partnervállalat bemutatta tapasztalatait a duális képzésben részt vevő hallgatókkal kapcsolatban. Megismerhettünk továbbá egy duális mérnökképzési szakot is, annak struktúráját, eredményeit és tapasztalatait.
2018-as programok

KÖNYVBEMUTATÓ

Tisztelettel meghívjuk az MLBKT Oktatói tagozatának könyvbemutatójára 2018. április 25-én 17.00-18.30 óra között az MLBKT titkárságán található 252-es tárgyalóterembe (1061 Budapest, Király u. 12.)

Program:

Köszöntő: Nagy Judit, tagozatvezető

Bemutatandó könyvek:

 • Kovács Zoltán: Operációs menedzsment I., Pannon Egyetem
 • Demeter Krisztina-Losonci Dávid-Kovács Zoltán: A lean tudás megosztása – Magyarországi esettanulmányokon alapuló kutatási eredmények, BCE
 • Kovács Zoltán: Termelő és szolgáltató rendszerek fejlesztésének főbb irányai. Akadémiai kiadó
 • Süle Edit-Schunder László: Pénz az ablakban – A stratégiai beszerzés gyakorlata. Universitas Győr (felolvasott ismertető)

A beszélgetésre minden érdeklődőt szeretettel várunk!

A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött!

 

További tervezett programok 2018-ra

június első fele. Tervezett látogatás a kecskeméti Neumann János Egyetemre, beszélgetés a duális képzés tapasztalatairól, esetleg Mercedes gyárlátogatás – A program szervezés alatt!

november: önálló szekció a Kongresszuson.

 

 

A tagozathoz való csatlakozás előfeltétele érvényes MLBKT tagság!

További információ kérhető az MLBKT Titkárságán a +36 1 267-8740-es telefonszámon.

A Tagozat szeretettel várja az érdeklődők jelentkezését!

Csatlakozzon az MLBKT tagjai közé!

Kérdezzen a tagozatról!

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés