SARS-CoV-2 szakmai protokoll az IQB Medical ajánlásával a járvány harmadik hullámára

Egy jól megtervezett kockázat kezelési protokoll segítségével nem kell attól tartani, hogy a szervezet teljesítménye megtorpan, ezért tolódnak a vállalási határidők. A vállalat bevétele továbbra is kalkulálható marad, hiszen láthatóvá válik a bevethető munkaerő mértéke. Folyamatosak maradnak a teljes- vagy rész munkafolyamatok, nem lesz szervezeti leállás.

Kiderül, kik azok az egészséges munkavállalók, akik biztonságosan együtt dolgozhatnak. Nem csak a szervezet alkalmazottai, hanem a dolgozók családtagjai számára is megnyugtató, hogy nem kell tartani a megfertőződéstől.

IQB Medical szakemberei által kifejlesztett és hazai vezető nagy és középvállalatainál, kiemelt intézményeinél alkalmazott  módszerével, egyedüli  módon különbség tehető a fertőzés 3 fázisa között: (1) fertőző, (2) fertőzött, de már nem fertőző és (3) lezajlott fertőzés. A munkáltató szempontjából az első, fertőző személyek megtalálása a legfontosabb. A szakmai protokoll erre összpontosít. A vizsgálatok túlnyomó többsége azonnali eredményt adó, szükség esetén többféle, gyorsteszt, de a pontosság növelése érdekében kiegészítő jelleggel, az esetek 2-5%-ban, PCR vizsgálatokat is alkalmaznak.

Gyorsan kiemelésre kerülnek azok a munkavállalók, akik veszélyt jelenthetnek kollégáikra, így minimalizálható a dolgozói közösség átfertőzésének mértéke.

A fertőzés három fázisának elkülönítése eredményeként, a fertőzés után visszatérő dolgozókat a PCR vizsgálathoz képest akár hetekkel korábban is vissza lehet engedni. Nem utolsó sorban, ez a módszer 40-45%-os költségmegtakarítást eredményez a PCR-ral való szűréshez képest.

Sajnos a tapasztalatok szerint, amelyik közösségben nem végeznek COVID-19 szűréseket, ott időről-időre kialakulhatnak tömeges megbetegedések, amelyek akár egyik pillanatról  a másikra hatalmas gazdasági károkat okozhatnak.  A járvány várható harmadik hullámában is erre kell számítani.

Az Ön vállalata felkészült az egészségügyi kockázat tekintetében? Amennyiben nem, kérje a szakmai anyagot a cég kollégáitól, valamint rendelkezésére állnak egy egyedi Kockázat Kezelési Protokoll kialakításában is. Az IQB Medical csapata testre szabott szakmai protokoll és kockázatkezelési javaslatok kidolgozása és oktatása mellett vállalja a teljes szűrési program lebonyolítását is. Kizárólag csúcsminőségű, hazai környezetben is bevizsgált tesztekkel dolgoznak, amelyek szintén megvásárolhatók a cégtől.

Esetlegesen felmerülő kérdéseivel kapcsolatban keresse a céget a lenti elérhetőségek egyikén:

Kovásznai Krisztina

operatív vezető

IQB Medical Kft.

kovasznai.krisztina@medical.iqb.hu

Tel.: 06 70 778 8808

Web: medical.iqb.hu