A VOSZ online platformmal segíti a kisvállalkozásokat

Elsősorban az induló és mikro vállalkozások fejlődését és fenntartható működését segítő online platformot hoz létre a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ).

A platform tudásanyaggal, informatikai induló szoftvercsomagokkal és virtuális inkubációval támogatja a vállalkozásokat.

A szövetség projektje a Széchenyi 2020 programban valósul meg, 1,1 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból.

A Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programban (Ginop) megvalósuló fejlesztés elsősorban a 9 vagy annál kevesebb dolgozót foglalkoztató magyarországi vállalkozásoknak nyújt segítséget, de célcsoportnak tekinti a 25 munkavállalóval rendelkező vállalkozásokat is.

Ezek a mikro- és kisvállalkozások adják a kkv-szektor 97,8 százalékát, ezért fejlődésük nélkül a gazdasági növekedés dinamikus emelkedésére is kisebb a lehetőség.

A kkv-k hosszútávú fennmaradásra és növekedésre való képessége terén ugyanakkor további fejlődésre van szükség, hiszen Magyarországon a kkv-k hároméves túlélési rátája csak 60 százalék körüli. Ezeknek a vállalkozásoknak a kezdeti fejlődési szakasz sikeres teljesítése okozza a legnagyobb nehézséget, a VOSZ ezeknek az akadályoknak a leküzdéséhez ad operatív segítséget a projektjével, amely várhatóan 2023. március végéig tart.

(news4business)