Hungaropack 2021

Magyar Csomagolási Verseny

 

A Csomagolási és Anyagmozgatási Országos Szövetség (CSAOSZ) 2021-ben 38. alkalommal hirdeti meg a Csomagolási Világszövetség (WPO) által nemzeti rendezvényként elismert HUNGAROPACK Magyar Csomagolási Versenyt.

 

Az esemény célja

  • a magyar csomagolóipar fejlődésének önzetlen segítése,
  • fórum teremtése az új fejlesztésű csomagolóanyagok, csomagoló­eszközök és csomagolási segédanyagok, valamint csomagolási megoldások hazai megismertetésének és elterjesztésének elősegítésére,
  • a fejlesztésben közreműködők számára szakmai elismerés és megbecsülés kifejezése.

A verseny alkalmat nyújt a magyar csomagolóipar fejlettségének, felkészültségének nemzetközi szintű megmérettetésére is, miután a verseny szervesen kapcsolódik a Csomagolási Világszövetség (WPO) WorldStar versenyéhez.

 

A nevezések beérkezési határideje: 2021. június 30.

 

1. A verseny területe

A HUNGAROPACK 2021 két kategóriában kerül lebonyolításra:

  • Fogyasztói, valamint gyűjtőcsomagolás,
  • Szállítási csomagolás.

Mindkét kategóriában pályázni lehet a 2019. június 1. és 2021. május 31. között sorozatgyártási technológiával előállított, illetve rendszeres forgalomba bevezetett: kész, terméket tartalmazó csomagolással, annak forgalomba hozott formájában, tehát a szükséges jelölésekkel ellátva, továbbá csomagolóanyaggal, amennyiben az közvetlenül felhasználható termékek burkolására, egységbe-fogására, díszítésére vagy a külső hatások elleni védelemre (pl. fóliák, fóliatársítások stb.), csomagolóeszközzel (pl. doboz, zacskó, láda, palack stb.), amelyekből önállóan vagy szükség szerint csomagolási segédanyaggal (párnázóanyagok, záró­elemek, címkék, rakodólapok stb.) alakítható ki a csomagolás.

Régi termék fenti időszakban megújított, továbbfejlesztett csomagolásával is lehet pályázni.

 

2. A jelentkezés és feltételei

A versenyen bármely Magyarországon bejegyzett cég vagy egyéni vállalkozó részt vehet, ha a nevezett csomagolást magyarországi üzemben (telephelyen) állította elő (a csomagolószer szükség szerint lehet külföldi eredetű).

Csomagolószerrel, tehát csomagolóanyaggal, -eszközzel vagy csomagolási segédanyaggal annak gyártója, kész csomagolással a csomagolást előállító (megvalósító) nevezhet.

Tervező-fejlesztő vállalkozás a megvalósítóval együtt pályázhat.

Nevezni itt lehet >>

(csaosz)