Optimalizálták a német-magyar forgalmat

Az osztrák ÖBB Rail Cargo Group (RCG) és a német Kombiverkehr Deutsche Gesellschaft für kombinierten Güterverkehr mbH & Co. KG (Kombiverkehr) logisztikai vállalat optimalizálta a vasúti árufuvarozási összeköttetésüket Budapest és a németországi Neuss között.

A közös közlemény szerint Budapest-Neuss között heti hat körfuvar lesz, ebből heti három körfuvar megáll a welsi, valamint Wien Süd terminálon, három további járat viszont közvetlenül, megállás nélkül közlekedik. Ezzel hetente, irányonként mintegy 180 rakományegység klímabarát vasúti továbbítása biztosított, amivel megközelítőleg 17 000 tehergépkocsi forgalma váltható ki évente.    Kiemelték, hogy a Budapestről többek között Törökországba irányuló napi vonatjáratnak köszönhetően lehetővé válik a délkelet-európai térség bekapcsolása, valamint a budapesti csomóponton keresztül heti három csatlakozás áll rendelkezésre Kínába, az új selyemúton keresztül.

Az 1969-ben alapított Kombiverkehr vállalat nemzetközi vasúti fuvarozást szervez és értékesít az intermodális forgalomban, lehetővé teszi speditőrök és fuvarozó vállalatok számára a vasút, a közút és a tengeri hajózás előnyeinek kombinálását. A Kombiverkehr éjszakánként több mint 170 vonatindulást kínál több mint 15 000, Európát átszelő összeköttetéssel az áruk továbbítására. A Frankfurt am Main-i székhelyű társaság 2020-ban 858 079 tehergépkocsi-rakományt (1,72 millió TEU) terelt át közútról vasútra, a cégnek 129 alkalmazottja van, 2019-ben 411 millió euró forgalmat értek el.

A Rail Cargo Group ÖBB árufuvarozási üzletága Európa vezető vasútlogisztikai szolgáltatója, tevékenysége Európától egészen Ázsiáig terjed. A társaság 18 országban 9393 munkavállalót foglalkoztat, évente összesen 460 000 vonatot juttatnak el a célállomásra.

(jarmuipar)