Az Év Logisztikai Menedzsere

Mission impossible – teljesítve

Átköltözés egy új raktárba, új raktártechnológia használatba vétele, új vállalatirányítási és raktármenedzsment-szoftver bevezetése – mindez még békeidőben is komoly kihívás lenne, de a Covid-járvány közepette szinte lehetetlen feladatnak tűnik. A Bellis Egészségtár Kft.-nek és vezetőjének, Dene Lászlónak mégis sikerült.

Mennyire korán köteleződött el a logisztika mellett?
Édesanyám ezen a területen dolgozott, de én banki-biztosítói szakirányon végeztem közgazdászként és egy ideig a biztosítási területen is dolgoztam. Húszas éveim elején egy alkalommal édesanyám megkérdezte, hogy nem tudnék-e besegíteni a cégüknek, a Gondrand Kft.-nek egy rendkívüli munkában. Bementem este hétre, reggel hétig rögzítettem az adatokat, de mire végeztem, örökre megfertőzött a raktárak hangulata, a logisztika. Magával ragadott az ott tapasztalt hangulat, az, hogy megláttam, mennyi ember munkájára van szükség a háttérben, mire a boltok polcaira kerül az áru. Három hónapos gyakornokoskodás után állásajánlatot kaptam, és így lettem key account manager a Gondrandnál.

Ott viszont már gyorsan haladt előre a ranglétrán, nagyjából öt év alatt logisztikai igazgató lett.
Szerencsém is volt, mert a 2000-es évek elején rendkívül gyorsan fejlődött a cég, sok új munkatársra és vezetőre volt szükség. Másfél év után kaptam meg az első vezetői pozíciómat, a logisztikához kapcsolódó vevőszolgálati és ügyfél kapcsolattartási területet, amihez a raktári adminisztráció is hozzátartozott.

 

[box type=”info” ]A teljes cikk megjelent az MLBKT által kiadott Logisztikai Híradó áprilisi számában. A cikk és a teljes kiadvány csak tagjainknak és megrendelőinknek elérhető.

Ha csak ez a lapszám érdekli, kérjük írjon a logisztika@logisztika.hu címre.[/box]