Az EFAFLEX ipari kapuk az új IoT modullal készek az ipar 4.0-ra

Az Ipar 4.0 megoldások nem csak a termelés állapotáról adnak pontos visszajelzést. Azt is megmutatják, milyen szükségletek vannak az alkatrészek területén. Optimalizálnak, ütemeznek, allokálják a kapacitásokat.

 

Hálózatba kapcsolt EFAFLEX ipari kapuk

Az EFAFLEX elkötelezett a saját kutatásfejlesztési munka mellett. A kizárólag gyorsmozgású kapukat gyártó német vállalat ismert az energiahatékony és az eltérő ipari szektorokra fejlesztett speciális gyorskapuiról.

Az EFAFLEX az új IoT eszközével – mely meglévő kapuk esetén is beépíthető – létrehozta az ipari kapuk hálózatát, megfelelve a modern vállalati környezet követelményeinek.

A modul saját, védett WLAN hálózatban, igény esetén GSM adatátvitellel működik, az EFA-SmartConnect® és Android– alkalmazással könnyen kezelhető.

 

Robotcellák, gyártósorok, okos épületüzemeltetési rendszerek

Az EFAFLEX ipari kapuk digitalizációból származó előnyök egyike a helytől független kapuműködési paraméterek beállítási lehetősége, mint például a nyitvatartási idő. Igény esetén több kapu működése összehangolható. Az innovatív EFA-SmartConnect® modullal a világ vezető gyorsmozgású ipari kapu gyártója, az EFAFLEX új dimenziót teremtett az ipari kapuk használatához, bekapcsolva azokat a robotcellák és automata gyártósorok hálózatába, okos épületüzemeltetési rendszerekbe.

 

Cél a 100 % üzemhányad

A digitalizációval az EFAFLEX ipari kapuk karbantartása idő- és költségtakarékos. Az EFAFLEX IoT modul előre jelzi és nyilvántartja, hogy a kopóalkatrészek milyen ütemben kopnak, milyen karbantartási és javítási igény várható, mikor lesz aktuális az alkatrészcsere. A karbantartási kijelzőn elérhető a hibamemória és az aktuális hibaüzenetek listája, valamint lehetőség nyílik a hibát kiváltó okok elemzésére távoli eléréssel. Ezzel javul az erőforrások felhasználásának hatékonysága, és megközelíthető a 100 százalék üzemhányad.

Jelentősen csökken a funkcióellenőrzésekhez, szervizigényhez és a hibaelhárításhoz szükséges idő üzemzavar esetén.

 

Az EFAFLEX ipari kapukkal a hatékonyság növelése és az energiaköltségek csökkentése

Rekonstrukciós vagy fejlesztési terv során kiemelten fontos, hogy a beruházók a tervezés szakaszában tisztában legyenek azzal, hogy milyen előnyök és üzemeltetési költségmegtakarítás érhető el, ha energiahatékony és alacsony karbantartásigényű ipari kapu megoldást választanak. Ez nagyon meggyőző tud lenni. Például egy EFAFLEX spirálkapu esetén elvárható a 250 ezer nyitásszám az ajánlott karbantartási időig, ami több mint napi 680 (!) problémamentes nyitási ciklust jelent. Ma már nem elég csak a beruházási költségek optimalizálása. A magas energiaárak miatt az üzemeltetési költségek csökkentése, illetve az energiamegtakarítás kiemelten fontos.

Az EFAFLEX ipari kapuk telepítés után, a beruházás következő ütemében is lehetséges az EFA-SmartConnect® IoT modul utólagos telepítése.

Az EFAFLEX az ipar, kereskedelem, élelmiszeripar, gépgyártás, automotive, elektronikai ipar, vegyipar, gyógyszeripar, valamint a logisztikai szektor gazdasági szereplőinek gyárt gyorsmozgású, energiahatékony ipari kapu megoldásokat. A kínálat kibővült a speciális tűzgátló kapukat és automata szállítópálya tűzgátló lezárásokat gyártó német STÖBICH vállalat termékeivel. A cégcsoporthoz tartozó EFA GLOBAL DOCKING Kft. egyéb ipari kapukat, kamiondokkolókat és ütközésvédelmi rendszereket forgalmaz. www.efaflex.hu