Új szállítópályát helyezett üzembe a Magyar Posta Zrt.

A vidéki depók közül elsőként Győrben helyezett üzembe csomagszortírozó gépet a Magyar Posta Zrt.

A tájékoztatás szerint az automata rendszer telepítésével a posta logisztikai infrastruktúra fejlesztési programja, az MPL+ újabb mérföldkőhöz érkezett, az ingatlanfejlesztések után elkezdődött a depók gépesítése. A győri fejlesztés értéke százmillió forintos nagyságrendű.

A szállítópálya telepítésével a posta a vidéki logisztikai üzemei közül elsőként a Győri Depóban modernizálja a teljes logisztikai folyamatot, amely egyfajta mintaként szolgál a többi depó számára.

A szállítópálya összeszerelése és tesztelése két hónapig tartott, amelyet a próbaüzem követett.

A Győri Logisztikai Depó a Magyar Posta új csomaglogisztikai hálózatának részeként 2017 novemberében kezdte meg működését a jelenlegi, bérelt ingatlanban. Az üzem a postai logisztikai hálózat egyik nagy forgalmú küldeményfeldolgozó egysége, évente mintegy 2,5 millió darab csomagot kezel, amely csúcsidőszakban naponta akár 15 ezer küldemény feldolgozási és kézbesítési feladatainak ellátását is jelentheti.

A depó vonzáskörzete teljes Győr-Moson-Sopron megye, amely mintegy 470 ezer lakossági és 87 ezer gazdasági szereplőt jelent.

A Magyar Posta MPL+ projektje 2019-ben indult első körben ingatlanfejlesztésekkel, új depók építésével. A program következő szakaszában országszerte szállítópályákat telepítenek, amelyekkel gyorsabb és hatékonyabb lesz a csomagfeldolgozás.

Schamschula György, a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója azt emelte ki, hogy a vállalat MPL+ projektje a járvány okozta nehézségek ellenére a tervezettek szerint halad, több depóépítésen és megújításon vannak túl, emellett jelenleg is zajlanak munkálatok.

Az idei évben várhatóan Szekszárdon és Fóton helyeznek üzembe hasonló csomagszortírozó berendezéseket és Debrecenben megkezdik a szállítópálya építését, amely várhatóan jövőre készül el.

Az MPL+ program részeként országszerte három helyen zajlanak még depóépítések zöld- és barnamezős beruházások keretében – közölték.

(news4business)