Új Európai Uniós szabályozás 2022. január 1-jétől a Nagy-Britanniába szállító fuvarozók számára

A Magyar Vámügyi Szövetség (MVSz) a kezdetek óta kiemelt figyelemmel kezeli az Európai Unió (EU) és Nagy-Britannia (Anglia, Skócia és Wales) között árukat szállító fuvarozókkal vagy szállítmányozókkal szemben támasztott, 2022. január 1-jétől életbe lépett követelményekhez kapcsolódó információkat és azok minél szélesebb körben történő megosztását.

A témához kapcsolódóan logisztkai társszervezetként megosztjuk a három, magyar nyelven* is elérhető szakmai videot.

  • a brit vámhatóság által 2021. november 9-én tartott Közép-Európai Ipari Nap c. webinárium, amely ezen a linken érhető el: https://youtu.be/xtfc5yKuAZE
  • a brit vámhatóság által 2021. november 9-én tartott webinar felvétele: https://youtu.be/-oXneXJk7iU
  • a brit vámhatóság által 2021. december 6-án a GVMS rendszer működéséről tartott webinárium felvétele, amely ezen a linken elérhető: https://youtu.be/a3zhJuzxYh8

*A magyar feliratokat a videóknál a kis fogaskeréknek ábrázolt Settings (Beállításk) gombra kattinva a Subtitles (Feliratok) menüpontban a „Hungarian” (magyar) opcióra kattintással lehet elindítani.

További két videó feltöltése várható még január 15-ig, az egyik az áruszállítások gyakorlati témáival a másik a származási szabályok alkalmazásával kapcsolatos lesz, amelyeket szintén megosztunk az érdeklődőkkel.

Minden további kapcsolódó informáió megtalálható a linkre kattintva az MVSZ weboldalán.