Tengeri konténerből folyami konténer

A Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége partnere a PET Kupa partnereként – amely a folyóinkat érő hulladékszennyezés megelőzésén és elhárításán dolgozik közel 10 éve – kereste meg Tásaságunkat., hogy segítsünk nekik konténereket találni. A Tisza és mellékfolyói által „importált” hulladékot nemcsak eltávolítják, hanem önkéntesekkel együtt válogatják és továbbítják a hulladék hasznosítókhoz, hogy ezekből az értékes másodnyersanyagokból termékek készüljenek és visszatérjenek a gazdaság körforgásába. A folyamatos technikai fejlesztéshez, a továbbfejlődéshez szükségük lenne további konténerekre.

Partnerként  szeretnénk segíteni használt, vagy kedvező áron beszerezhető (gazdátlan, felújtásra váró) esetleg PR értékkel bíró adományozás, szponzorálás révén rendelkezésre álló ilyen konténerekre (1-2 db).

Amennyiben van esetleg felesleges konténere, amely felajánlható a projekt számára kérjük, vegye fel a kapcsolatot partnerünkkel!

Alább a projekt részletei.

Projekt video

TENGERI KONTÉNERBŐL FOLYAMI KONTÉNER

a Dunán és a Tiszán

Az első folyami hulladékkezelő központunk egy 6 méteres konténer köré épül, a felújított konténerben tároljuk a felszerelést.

Mennyiség: 4 darab használt tengeri konténer (2x6m, 2×12 m)

Üzembe helyezés: Közép-Tisza, 2021

PROBLÉMA

A Tiszán és mellékfolyóin folyamatosan érkezik a folyami hulladék, ezért van szükség mobilizálható folyómentő központokra és olyan úszó kiállításokra, melyek a folyómenti embereknek szólnak.

MEGOLDÁS

Használt tengeri konténerek átalakítása és üzembe helyezése a Tisza mentén, valamint önjáró úszó kiállítás létrehozása a Tiszán és a Dunán ismeretterjesztő céllal. A Tiszai PET Kupa első Folyómentő Központja egy használt tengeri konténer köré épül Kiskörén. Ennek mintájára tervezzük az újabb folyómentő központok, és az úszó kiállítás (FLOATING EXHIBITION – FLEX) kialakítását. A projektek megvalósításához olyan cégeket keresünk, akik használt konténerekkel és szakértelemmel tudják segíteni a munkát. A mobil műanyag műhely akár vízen, akár szárazföldön könnyen szállítható, kiválóan alkalmas ismeretterjesztő és szemléletformáló programok megvalósítására.

ÜTEMEZÉS

Folyómentő központ és Úszó Kiállítás kivitelezés kezdete 2021 szeptember, üzembe állítás 2022 január.

További részletek

www.petkupa.hu