BEMUTATJUK AZ MLBKT ÚJ ELNÖKSÉGÉT

Az MLBKT éves közgyűlését követően, 2022. június 8-án tartott első Elnökségi ülésén megválasztotta a Társaság Elnökét, társelnökét és alelnökeit.

Minden megválasztott tagnak szívből gratulálunk!

Sok közös szakmai sikert és jó munkát kívánunk!

 

Elnök

 

Horváth Péter, supply chain manager – HIRSCH Porozell Kft.

Szakterületei: raktározás, disztribúció, vevőszolgálat, FMCG, beszerzés, gyártástervezés, logisztikai tanácsadás, szerződéses logisztikai szolgáltatás, logisztikai informatikai rendszerek

Legfontosabb feladata az MLBKT elnökségének tagjaként a hazai ellátásilánc szakemberek számára egy életteli szakmai közösségi tér biztosítása, amely az elmúlt 30 évben elért eredményekre, megvalósult célkitűzésekre építkezik, egészséges mértékben elegyítve azokat a digitális korszakban felnövekvő fiatal generációk igényeit is szem előtt tartó újszerű szolgáltatásokkal, programokkal.

 

Társelnök 

 

Chikán Attila, egyetemi tanár – Budapesti Corvinus Egyetem

Az MLBKT legfontosabb feladata a szakmai ismeretek és etika magas szintre emelése. Feladata a társaság tevékenységének szervezése.

Mottó:A társaság tevékenységét vezérelje a minőségi munka, korrektség és humánum.”

 

 

Alelnökök

 

Oktatásért felelős alelnök

 

Dr. Gelei Andrea, egyetemi tanár – Budapesti Corvinus Egyetem

Szakterülete az ellátásilánc-menedzsment és a logisztika. Jó érzéssel tölti el, amikor a hallgatókkal sikerül megszerettetni a témakört és felkelteni érdeklődésüket, büszke arra, amikor kiemelkedő felkészültségű logisztikai menedzserekkel olyan szakmai beszélgetéseket folytathat, amelyből ő maga is rengeteget tanulhat és tőle szintén tanulhatnak ezekből a beszélgetésekből. Meggyőződése, hogy a szakma csak a gyakorlat és az elmélet közöti folyamatos párbeszédre alapozva tud fejlődni.

 

Tagságért felelős alelnök

 

Kellner Mária, ellátási lánc igazgató – Béres Gyógyszergyár Zrt.

Az MLBKT tagságért felelős alelnökeként célja, hogy az ellátási láncokban dolgozó valamennyi gyártó és forgalmazó vállalat mozgósításával növelje az MLBKT tagvállalatainak számát és presztízsét. Továbbá eredményesen járuljon hozzá a tagozatok sikeres működéséhez, illetve új tagozatok létrehozásához.

„Tudomásul kell venni, hogy mindig változó környezetet kell kiszolgálnunk!”

 

Szolgáltatásokért felelős alelnök

 

Kócza Zsuzsanna, üzletfejlesztési vezető – DHL Supply Chain Magyarország Kft.

Szakterülete: raktárlogisztika, áruszállítás

A társaság újonnan megválasztott elnökségi tagjaként legfontosabb feladata a logisztika területén dolgozó szakemberek összefogása.Egy olyan platform megteremtése, közösség létrehozása, amely lehetőséget biztosít képzésre, innovációk, tapasztatalatok átbeszélésére, a problémák közösen történő átgondolására. Munkájával szeretné folytatni az MLBKT Ifjúsági Tagozatának támogatását, annak érdekében, hogy a fiatal pályakezdő kollégák megtalálják örömüket a logisztikában. Nem titkolt szándéka, hogy megmutassa, hogy a logisztika, nem csak a férfiak számára lehet érdekes pálya, hanem nőként is számtalan lehetőséget kínál.

„Fejlődés, nyitottság az újra, a változásra, mert ami tegnap még a legjobb, leghatékonyabb megoldás volt, ma már történelem.”

 

Az elnökség tagjai:

 

Csicsmann Péter, tulajdonos ügyvezető –  Next Generation Hungary Kft.

Péter szakértő a vám-jövedék és termékdíj, valamint a projekt és kockázatmenedzsment szakterületeken. Elnökségi tagként legfontosabb feladatának tekinti az ellátási láncokhoz kapcsolódó, valamennyi szakterületét képviselő szakemberek közösségének építését, különös tekintettel a jövő nemzedékére, a fiatalokra, dolgozókra és diákokra egyaránt.

„Tanulj a múltból, dolgozz a jelenben, tégy a jövőért a következő generációk örömére és javára!”

 

Fülöp Szabolcs, ügyvezető igazgató – Trans-Sped Kft.

Szakterület: komplex logisztikai szolgáltatások

Megválasztott elnökségi tagként logisztikai szolgáltató tapasztalattal, elsősorban a logisztika digitalizációs kihívásainak körüljárásában, ezen belül az e-kereskedelem területén tervezi elősegíteni a szakmai diskurzust. Szeretne részt venni a rendezvények ilyen irányú tematikájának minél tartalmasabb és gyakrolatiasabb megközelítésének propagálásában, tartalmi összeállításában, a megfelelő résztvevők megtalálásában.

Üzenete a szakmabeiek számára: „ Gondolkozzanak hosszú távon a rövid távú látszólagos eredmények elérése helyett. „

 

Gábor Zsolt, ügyvezető – ProcurCon Kft.

Zsolt szakterülete a nagyvállalati és a KKV szektorban is a beszerzési folyamatok és a vonatkozó szervezetek hatékonyságnövelése, beszerzési stratégia kialakítása és implementálása, valamint beszerzési tanácsadás, átvilágítás, munkatársak fejlesztése-képzése, megtalálása.

„A beszerzés és logisztika szerepe a válságok idején felértékelődik az üzlet folytonosságának, a cégek és a teljes gazdaság működésének biztosításában. Éljünk jól ezzel a megnövekedett figyelemmel és szereppel, fordítsuk tapasztatunkat, kapcsolatrendszerünket a fejlődés szolgálatába. Soha nem volt ez a mondat annyira aktuális, mint ma, egy erősődő VUCA környezetben.”

 

Kovács Ákos, ügyvezető igazgató – EKOL Logistics Kft.

Ákost első ízben választották az MLBKT elnökségi tagjának. Abban hisz, hogy különböző tagozatok elősegítik a szakterületek, az abban működő tagvállalatok erősítését, miközben az MLBKT  rendezvények ezeket a szakterületeket, specialistákat egyesítik, és teremtik meg a közös fejlődés platformját. Azt vallja, hogy a közösségépítés a szervezet legfontosabb értéke, amelynek segítségével szakemberek építhetnek egymással kapcsolatokat, oszthatnak meg tapasztalatokat, keresketnek közösen megoldásokat.

Mottója: „A szolgáltató is fontos üzleti partner – élni és élni hagyni!”

 

Sélley Sándor, Grundfos Group Component SCH Director- Grundfos Manufacturing Hungary

Szakterülete: Ellátási lánc (tervezés, beszerzés, raktározás, lean)

Továbbra is fő fókuszterületének tartja az aktív együtt működést és feladatvállalást Oktatási tagozaton belül, egyetemi kapcsolatrendszerek támogatását – fejlesztését, az ifjúsági tagozat további támogatását – szponzorálását.

„Légy önmagad!”

 

Szabó András, logisztikai vezető, Tyco Electronics Hungary Kft.

András szakterületei a logisztika (szállítás, raktározás, DC management, Management).

Azt vallja, hogy az elméleti tudás és annak gyakorlati megvalósításának találkozási pontja és a kettő közötti szinergia megteremtésének a fóruma kell, hogy legyen az MLBKT.  Cél, hogy a két pont közötti széles szakmai spektrumon keresztül biztosítson lehetőséget az egyénnek a szakmai kapcsolatok kiépítésére, ápolására, az elméleti tudás bővítésére, annak gyakorlati megvalósítására különböző vállalatoknál.

Arspoetica: „A rendszer optimumát keresd, de ne lepődj meg azon, ha szembesülsz vele, hogy a rendszer optimuma nem egyenlő az alrendszerek egyéni teljesítményeinek maximumával. Szinte minden úgy működik, mint egy vitorláshajó. Ha nincs szeled, nem haladsz, ha túl nagy a szél, vagy alkalmatlan a csapatod, akkor megsemmisülhet a hajód.  De ha megtanulod kezelni az elemeket, felismered a jeleket, kiváló csapatot építesz, gyakorlatot szerzel különböző helyzetekben (a vizen nincs két egyforma nap) akkor ez kifizetődik, és felejthetetlen élményekben lesz részed. „

 

Szalma Botond, vezérigazgató – Plimsoll Zrt.

Szakterületei: nemzetközi szállítmányozás, folyam és tengerhajózás, logisztikai szolgáltatás.

Legontosabb céljai, feladatai az MLBKT elnökségének tagjaként:

  • a logisztikai szolgáltató szakma összefogása, és emberi, szakmai presztízsének fenntartása;
  • a logisztikai iparág szakmai képviselete a döntéshozók, a média, és a nagyközönség felé;
  • iparági szintetizálás és érdekképviselet;
  • szakmai tanácsadások, képzések.

„Annak, aki nem tudja merre akar hajózni, sosem fog jó irányból fújni a szél.”

 

Tüske Zsuzsanna, tulajdonos ügyvezető – J&J Center Kft.

Szakterületei: vám, EKAER, közvetett adózás és kapcsolódó adminisztratív feladatok.

Az MLBKT számtalan hasznos feladata és szolgáltatása – mint amilyenek a rendezvények, a vállalatlátogatások, az oktatás, a hírlevél vagy a kapcsolatépítési lehetőségek – közül a legfontosabbnak egy kevésbé kézzelfogható funkciót gondol: az MLBKT szakmai közösségépítő szerepét. Szükség van arra, hogy legyen egy független, időtálló és a szereplők széles körét képviselő szervezet, amely láthatóságot, súlyt és presztízst biztosít a szakmának, mind a logisztikai, ellátási lánc menedzsment szakermberek között, mind a kívülállók felé. Számára az MLBKT legfontosabb feladata, hogy biztosítsa a stabilitást, a szakmaiságot, az elismertséget, hogy értéket mutasson és összetartson egy közösséget még akkor is, hogyha ezek a mindennapokban nehezen mérhető és számszerűsíthető célok.

 

Urbán Attila, ellátási lánc vezető – CLAAS Hungária Kft.

Attila szakterülete a logisztika. Véleménye szerint az MLBKT  az üzleti és szakmai kapcsolatok építésének plattformja, amely operatív, napi szinten és távlatok feltárásában is iránymutatást, folyamatos szakmai fejlődési lehetőséget, valamint szakmai érdekképviseletet biztosít a szakmabeliek és a szakmához kapcsolódók számára egyaránt.

Személyes üzenete: „A munkánk talán soha nem volt még olyan erős sikertényező a vállalatok életében, mint most és középtávon ezt nem is látom változni.”

 

Vécsey Balázs, ügyvezető – Robert Bosch Kft.

Szakterületei:Logisztika, beszerzés, management

Az MLBKT feladatának tekinti a logisztikai és beszerzési szakma széles körben való megismertetetését, a fiatalok számára előnyeinek bemutatását, illetve a már dolgozó kollégák támogatását, fejlődésük a segítését. Fontos feladatának tartja, hogy minél több a logisztikai vagy beszerzési pályát vállasztó fiatalhoz eljusson a társaság és számukra is érdekes, izgalmas témákat tudjuon nyújtani. Nem csak a fiatalok körében, hanem általában is fontosnak tartja a szállítmányozási tagozat népszerűsítését. Az MLBKT további fontos célja, hogy a logisztikai és beszerzési szakma megkerülhetetlen, hiteles, véleményt és stratégia irányt formáló, inspiráló és innovatív szakmai szervezete legyen.

Üzenete a szakmabeli kollégáknak:„Innováció fókuszban.”