Újabb kedvezményes parkolási zónák teszik könnyebbé a közösségi autózást választók életét

Jó hír a Budapest környéki kiránduló-, bevásárló- és szabadidős helyeket célzók számára: újabb 15 hellyel bővült a kedvezményes díjjal igénybevehető parkolási lehetőségek száma Magyarország egyetlen, teljesen elektromos flottával rendelkező, közösségi autómegosztó szolgáltatójánál. Ezzel immáron közel 70 kedvezményes parkolási zóna teszi kényelmesebbé azok életét, akik számára a reális árú közlekedés mellett a környezet tisztasága és jó levegő megőrzése is fontos.

Továbbra is töretlen népszerűségnek örvend a hazai elektromos közösségi autózás, ami egyben azt is jelenti, hogy az egyre élesebbé váló verseny a hazai autómegosztó szolgáltatókat is folyamatos szolgáltatás színvonalemelésre ösztönzi. Ilyen jogosan megfogalmazott fogyasztói igény a kedvezményes parkolási lehetőségek növelése is – amelyre a piacon egyedül a GreenGo adott választ azzal, hogy mostantól közel 70 ilyen jellegű parkolási lehetőséget biztosít az ügyfelei számára.

A közösségi autómegosztó szolgáltató ugyanis újabb 15 kedvezményes árú parkolási lehetőséget biztosít azok számára, akik saját gépjárművük helyett inkább a gazdaságosabb és egyszerűbb carsharing megoldást választanák.

Az új helyek elsősorban azok számára lesznek izgalmasak, akik szabadidős tevékenységeikhez (DunaFok Szabadidőpark vagy szigethalmi Vadaspark), bevásárlásaik intézéséhez (Pólus Center, Möbelix, vagy fóti Auchan), esetleg vizes élményekhez (szentendrei uszoda, a D-Beach vagy Pesterzsébeti Jódos-Sós Gyógy- és Strandfürdő) kapcsolódó helyek eléréséhez szeretnék igénybe venni a kedvezményes parkolás lehetőségét.

A mostantól kedvezményes díjszabás mellett elérhető új parkolási zónák zöld körrel kiemelve.

A szolgáltató applikációjában a kedvezményes parkolási zónákat kék színnel jelzik a zöld zónahatárok mellett. A kedvezményes parkolási zónák parkolási díja, díjcsomagtól függően az általános parkolás töredéke, akár 5 Ft/perc is lehet.

„Nem csak, hogy mi üzemeltetjük Budapest egyetlen teljesen elektromos carsharing flottáját, de mi vagyunk azok is, akik a piacon egyedülálló módon a vezetési díj töredékért biztosítjuk a kedvezményes zónákban a parkolás lehetőségét. Mostantól még több helyen hagyhatják ott ügyfeleink az autóikat úgy, hogy az órájukat kellene nézniük a költségek miatt, vagy aggódniuk kellene amiatt, hogy a hazaútra nem lesz már elérhető autó” – nyilatkozta Ádám Boglárka a GreenGo vezérigazgatója.

„Azoknak, akik éves szinten 7500 kilométernél kevesebbet közlekednek gépjárművel, a jelenlegi üzemanyagárak mellett egészen biztosan a carsharing használata a legkifizetődőbb” – tette még hozzá a vállalat vezetője.

A GreenGonál több mint 400 autó elérhető Budapesten. A nagyobb hatótávú kocsikkal távolabbi, vidéki desztinációk is kényelmesen megközelíthetők, a fővárosban pedig a szolgáltatási zóna 100 négyzetkilométer. A GreenGo ügyfeleinek száma 30 százalékkal nőtt az idei második negyedévben az előző esztendő azonos időszakához viszonyítva, emellett 40 százalékkal nőtt a bérlések, illetve 60-nal a megtett kilométerek száma is – ami mögött elsősorban a járvány visszaszorulása, a fogyasztói szokások átalakulása és a flotta nagyobb hatótávú autókkal való bővítése áll.

Forrás: GreenGo közleménye/Silberstein& Partners