Ő Magyarország legjobb kamionsofőrje

Az idei év futama nem csak az ország legjobb kamionsofőrjének megtalálásáról szólt, hanem ennél sokkal többről. Együtt ünnepeltünk mindazokkal, akik az elmúlt tíz évben kitartóan segítették munkánkat előmozdítva a magyar tehergépjármű-vezetők megbecsülését és a hazai közúti közlekedés biztonságosabbá tételét.

Különleges szombat volt, amikor nem csupán Magyarország 2022-es legjobb kamionsofőrjének örültünk, hanem egyben annak is, aki a magyar fuvarozókat képviselheti szakmai tudásával a nemzetközi DAF Driver Challenge 2023-as döntőjén.

És ki lett a legjobb 2022-ben?

A jubileumi születésnapját ünneplő „5 tengelyen-biztos kézzel!” közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai verseny győzteseként Kinczel Raimundot köszönthettük, a Kinczel Ferenc egyéni vállalkozás sofőrjét.

A nettó 2 millió forintos fődíjat Óberling József r. ezredes, rendőrségi főtanácsostól, az Országos Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztály vezetője, az ORFK-OBB ügyvezető elnökétől, Füle Lászlótól a NiT Hungary elnökétől és Dittel Gábortól, a NiT Hungary ügyvezető főtitkárától vehette át. Raimund a nyeremény mellett a ’Best Truck Driver Hungary 2022’ címet is viselheti.

A dobogó második fokára Dzsupin Dávid állhatott fel, a CSV Logistik Kft. tehergépkocsi-vezetője, aki egy 100.000 Ft értékű ajándékcsomagot vehetett át. A harmadik helyre Szemenyei Zoltán, a Szemi Autós-motoros Iskola munkatársa léphetett fel, akit pedig egy 50.000 Ft értékű ajándékcsomaggal köszöntött szintén Óberling József r. ezredes, rendőrségi főtanácsos, az Országos Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztály vezetője, az ORFK-OBB ügyvezető elnöke, Füle László a NiT

A dobogó második fokára Dzsupin Dávid állhatott fel, a CSV Logistik Kft. tehergépkocsi-vezetője, aki egy 100.000 Ft értékű ajándékcsomagot vehetett át. A harmadik helyre Szemenyei Zoltán, a Szemi Autós-motoros Iskola munkatársa léphetett fel, akit pedig egy 50.000 Ft értékű ajándékcsomaggal köszöntött szintén Óberling József r. ezredes, rendőrségi főtanácsos, az Országos Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztály vezetője, az ORFK-OBB ügyvezető elnöke, Füle László a NiT Hungary elnöke, valamint Dittel Gábor, a NiT Hungary ügyvezető főtitkára.

Hungary elnöke, valamint Dittel Gábor, a NiT Hungary ügyvezető főtitkára.

 

A különdíjak sem maradtak el idén!

A Magyar AutóklubA 2022. évi 5 tengelyen – biztos kézzel verseny legfiatalabb döntőse” díját Milovukovics Györgyi a Magyar Autóklub főtitkára adta át Dzsupin Dávidnak (1993), a székesfehérvári CSV Logistik Kft. gépkocsivezetőjének.

 

A Belügyminisztérium Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácsa szintén különdíjat nyújtott át a legjobb elméleti tudással rendelkező versenyzőnek, aki az augusztus 28-i, 30 kérdésből álló online teszt, illetve az elődöntőn megírt 20 kérdéses írásbeli teszt összesített pontszámai alapján a legjobb eredményt érte el. Szoros verseny volt, nagyon nehéz kérdésekkel, amelyen az összesen 50 kérdésből 36 helyes válasszal végzett, és ezzel „A legkiválóbb elméleti tudással rendelkező magyar kamionsofőr – 2022.” különdíjat nyerte Pethe Miklós, a tiszavasvári Agroman-gép Kft. gépkocsivezetője.

A díjat Dr. Hatala József, a BM Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke, a Magyar Autóklub elnöke, az ORFK – Országos Balesetmegelőzési Bizottság Koordinációs Testületének tagja adta át Pethe Miklósnak.

 

A zsámbéki drivingcamp Hungary tanpályája alapvetően is kihívás elé állítja a sofőröket. Ha megfűszerezzük ezt az „5 tengelyen-biztos kézzel!” szervezői csapatával, akkor garantáltak a váratlan fordulatok.

A jubileumi tizedik döntő feladatairól és a versenyzők eredményeiről itt olvashat bővebben.