Két évvel a csapat előtt jár gondolkodásban

Interjú Dr. Fábián Ágnessel, a Henkel Magyarország ügyvezető igazgatójával.

Milyen családi indíttatást kapott a pályaválasztáshoz?
Volt családi indíttatás a pályámon, de nem olyan értelemben, ahogy érteni szokták. Egyik szülőm sem volt közgazdász, kereskedő vagy menedzser, mindketten fizikai dolgozók voltak. Nem a leendő foglalkozásomat kaptam tőlük, hanem az értékrendet, amely egész életemben és a munkám során is elkísér. Sok összetevője van ennek az értékrendnek, de amit mindenképpen ki kell emelni belőle, az az alázat, a tisztes-
ség, a szorgalom, a tudás és a lehetőségek kihasználása.

Hogyan került mégis a közgazdasági pályára?
Igazából nagyon egyszerű és talán egy kicsit banális is. A lakótelepen, ahol gyerekkoromban laktunk, élt egy külkereskedő is. Mindig ámulattal néztem, hogy mennyit utazik, idegen nyelveken beszél. Rendkívül izgalmasnak tűnt, és mivel engem mindig is érdekelt a világ, az utazás, a nyelvek, elhatároztam, hogy én is külkereskedő leszek, ezért is jelentkeztem a Közgázra.

Első munkahelye a Teva, illetve annak jogelődje, a Biogal gyógyszergyár volt. Mi vonzotta oda és mi volt a feladata?

Mint oly sokszor az életemben, részben a véletlennek köszönhetem, részben pedig annak, hogy soha nem féltem megragadni egy kínálkozó lehetőséget. Az egész akkor kezdődött, amikor a szakdolgozatomhoz kerestem témát. Elsősorban az exportpiacok, a márkaépítés, ilyesmi érdekelt, és eszembe jutott, hogy a HéliaD-ről kellene írni, amely egy nagyon erős, nagyon exkluzív bőrápolási márka és termékcsalád volt a magyar piacon. Kiderült, hogy a Biogal gyártja, megkerestem őket, és lehetőséget kaptam, hogy az exportcsapatuknál írjam meg a diplomamunkámat. Az utolsó félévemet jártam az egyetemen, még írtam a szakdolgozatot, de már megkérdezték, hogy nem szeretnék-e ott dolgozni. A jelek szerint megtetszett nekik a kíváncsiságom, a habitusom, a munkához való hozzáállásom, a nyitottságom, és állást ajánlottak.
Vagyis rögtön egyetem után, azaz jobban mondva már egyetem alatt dolgozni kezdtem a Biogálnál, és végre én is külkereskedő lehettem, ahogy mindig is szerettem volna.

Ha Önt is érdekli hogyan alakult a szakember további szakmai pályája, milyen értékek mentén vezeti Dr. Fábián Ágnes csapatát és a logisztikai szakma további friss híreiről is szívesen értesülne, fizessen elő a Logisztikai Híradóra és elolvashatja a teljes cikket.

Ha belép tagjaink közé, ingyenesen olvashatja a Logisztikai Híradó cikkeit! Nézze meg a csatlakozási lehetőségeket!